Sayfalar

13 Nisan 2010 Salı

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi artık elektiriği Zorlu Enerji'den alacak

Elektrikte dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Özhaseki’nin ortağı artık elektriği Özhaseki’nin şirketinden almayacak., Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin ortağı da olan Ahmet Hasyüncü’nün yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketinden elektrik almama kararı verdi. Bölgenin elektriğini artık Zorlu Enerji verecek.

1 Ocaktan itibaren EWE Enerji’den gaz alımını durdurarak Ege Gaz’dan yüzde 9.1 iskonto karşılığı gaz almaya başlayan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Ege Gaz’a belli bir miktar gaz taahhüdünde bulundu. Ancak OSB içerisinde yer alan ve OSB’nin tükettiği toplam doğalgazın yüzde 70’ini tüketen Zorlu Enerji tam kapasite çalışmayınca taahhüt yerine getirilemedi. Ege Gaz ile yapılan anlaşmadan dolayı sıkıntı yaşayan Organize Sanayi Bölgesi Zorlu Enerji’nin tam kapasite çalışması için elektriği bu firmadan almak için anlaşma yaptı.
Kayseri’de tüketilen elektriğin yüzde 37’sini tek başına tüketen Organize Sanayi Bölgesi 1 Nisan’dan itibaren elektriği Zorlu Enerji’den almaya başladı. Elektrik Şirketi 1 Mayıs’tan itibaren bu uygulamanın başlamasını istedi; ancak uygulamaya geçildi.
Böylece büyük ortağı Büyükşehir Belediyesi olan Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi en önemli müşterisini kaybetti. Elektrik Şirketi OSB’ye üzerine kar payı koymadan elektrik veriyordu. Bu gelişmenin Elektrik Şirketinin kayıp-kaçak oranını bir miktar artırması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...