Sayfalar

13 Nisan 2010 Salı

SULTANSAZLIĞI’NA CAN SUYU

Son yıllarda yaşanan su sıkıntısı nedeniyle eski günlerini özler hale gelen Sultansazlığı nda doğal hayatı korumak için Çevre ve Orman İl Müdürlüğünün başlattığı çalışmalar kapsamında, sazlık alandaki su miktarı artırılmaya çalışılıyor.

Bu kapsamda, Yeşilhisar ilçesine bağlı Kovalı köyünde bulunan Kovalı Barajı ndan Sultansazlığı na su takviyesi yapıldı. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, DSİ ve Kovalı Sulama Birliği yetkililerinin katılımıyla barajın kapakları açılarak sazlık alana su ulaştırıldı.
Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Rıza Baykan, Sultansazlığı Milli Parkı Yönetim Planı na göre Kovalı Barajı ile Yahyalı ilçesine bulunan Ağcaşar Barajı nın yıllık su rezervinin yüzde 10 unun her yıl mart ayı sonunda Sultansazlığı na aktarılması gerektiğini bildirdi.
Su yetersizliği nedeniyle iki yıldır Sultansazlığı na su takviyesi yapılmadığını ifade eden Baykan, Sultansazlığı Milli Parkı, su yetersizliği nedeniyle eski canlı günlerini arar hale gelmişti. Bölgedeki doğal hayatı korumak ve sazlık alanı eski günlerine kavuşturmak için bir dizi çalışma yürütüyoruz. Bu kapsamda, Kovalı Barajı ndan sazlık alana su takviyesi yapıyoruz. Bu yıl yağışlarla birlikte su miktarı çok fazla oldu. 24 milyon metreküp su kapasiteli baraj gölü yüzde 95 lık doluluk oranına kavuştu. Bu nedenle, rezervin yüzde 10 u olan kısmın hem bu yılki, hem geçen yılki payını sazlık alana ulaştıracağız. Aktardığımız bu su, Sultansızlığı için can suyu niteliği taşıyacak dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...