Sayfalar

13 Nisan 2010 Salı

KONYA ÖVÜNÜYOR, KAYSERİ DÖVÜNÜYOR

Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili ve Tarım Eski Bakanı Sami Güçlü, bir basın toplantısı yaparak 7 yılda toplam 338 milyon TL lik sağlık yatırımı yapılan Konya nın sağlık yatırımlarında İstanbul, Ankara ve Erzurum un ardından 4. sırada yer aldı.
Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili ve Tarım Eski Bakanı Sami Güçlü Konya Hekimevi nde bir basın toplantısı düzenledi. Milletvekili Harun Tüfekçi nin de katıldığı toplantıda Güçlü, 2002 den 2010 a kadar Türkiye geneli ve Konya da gerçekleşen sağlık yatırımlarını anlattı.

Son 7 yılda Konya’ya yapılan sağlık yatırımlarını ayrıntılı bir şekilde anlatan Sami Güçlü 2003-2010 döneminde Konya ya 338 milyon TL lik sağlık yatırımı yapıldığını ifade etti. Güçlü, Konya nın bu rakamla iller arasında İstanbul, Ankara ve Erzurum un ardından dördüncü sırada yer aldığını dile getirdi. Yatırımda üçüncü sırada yer alan Erzurum aynı zamanda Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın memleketi.
Konya ve Erzurum sağlık yatırımından bu denli önemli pay alırken Kayseri son 7 yılda sadece 50 milyon 273 bin liralık sağlık yatırımı alabildi. Kayseri’ye sadece 2005 yılında 21 milyon lira gibi iyi sayılabilecek bir ödenek geldi. Diğer yıllar ise gönderilen ödenek 5-6 milyon lira civarında oldu. 2006 yılında ise Kayseri’ye sağlık yatırımı için sadece 1 milyon lira gönderildi.
Kayseri Akın Günlük / Erciyes TV

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...