Sayfalar

7 Mayıs 2010 Cuma

Kayseri'de bu çukurlar ne zaman kapanacak?

Yol medeniyettir; ama her yol medeniyet anlamına gelmez. Kayseri’de ana caddeler de dahil pek çok cadde ve sokak çukurlarla dolu; fakat belediyeler bir türlü bu sorunu gideremiyorlar.

Cadde ve sokaklardaki çukurların bir bölümü kış mevsimi nedeniyle oluştu. Yağan kar ve ardından yapılan tuzlama çalışmaları nedeniyle asfaltta bozulmalar meydana geldi.

Fakat yollardaki bozukluk sadece kış koşullarından kaynaklanmıyor. Cadde ve sokaklardaki kanal kapakları bazı bölgelerde çukurlardan çok daha büyük tehlike arz ediyor.

Bazı cadde ve sokaklarda oluşan çukur ve kanal kapakları trafik kazalarına da davetiye çıkarıyor. Sürücüler yol ortasındaki çukurlara dikkatlerini verince asıl dikkat etmeleri gereken unsurları gözden kaçırabiliyorlar. Fakat bu şekilde oluşan kazalarda kimse yolu bu hale getirenlerden hesap sormuyor.

Bazı caddelerde hız yapılmasını önlemek amacıyla barikat ve bariyerler oluşturulmuş. Fakat caddelerdeki çukurlar zaten bir bariyer görevi üstleniyorlar.

Cadde ve sokaklarda büyük bozulmalar ve derin çukurlar olmasına rağmen belediyeler bu sorunları giderme çalışmasına başlamış değiller. İlkbahar’ın son ayına girildi; fakat asfalt sezonu her nedense başlatılmadı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...