Sayfalar

21 Mayıs 2010 Cuma

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına Veli Altınkaya aday...

Kayseri Basınının 100. Yılı kutlamaları kapsamında görev başında şehit olan ve hayatlarını kaybeden gazeteciler için mevlit okutuldu. Etkinlikler çerçevesinde basın sergisi açıldı, gazeteciler akşamda yemekte bir araya geldi.

Hunat Camisi ndeki mevlide kentte görev yapan gazeteciler ile vatandaşlar katıldı. Mevlidin ardından katılanlara lokma ikram edildi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Bulut, yaptığı konuşmada, Kayseri basınını bugünlere taşıyanları saygı ile andıklarını belirterek, İsmail Sabah, Enver Güneş ve Murat Taşkın, haber uğruna kaybettiğimiz ağabeylerimiz. Kayseri basınını kurucusu sayılan Yunus Bekir ile birlikte kaybettiğimiz diğer gazeteciler Tevfik Mülayım, Mehmet Mülayım, Hacıali Şapcı, Şakir Sungar, Ahmet Zeren, Hamdi Üçok, Mehmet Yeğenağa, Coşkun Ertepınar, Şemsettin Çetinsöz, Osman Kavuncu, Alirıza Önder, Muin Fevzioğlu, Mustafa Gümüşkaynak, Aydın Nisari ve Nejat Çeven ve diğer gazeteciler için mevlit okutuyoruz dedi.

Bulut, Kayseri Basını 100 Yaşında adlı belgesel kitabın da yakında yayımlanacağını söyledi.

            Bu arada 100 yıl kutlamaları çerçevesinde Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesinde bir dizi etkinlikler yapıldı. Basın sergisinin ardından belgesel yayınlandı. Gazeteciler akşam yemeğinde ise bir araya geldiler.

            Öte yandan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti 15 nci olağan genel kurulu saat 14:00’da Kayseri Ticaret Odasında yapılacak. 134 delegenin oy kullanacağı Genel Kurulda Veli Altınkaya’nın başkanlığa aday olması bekleniyor.  

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...