Sayfalar

21 Mayıs 2010 Cuma

Kayseri'nin tapusunu verdiler


Tapu ve Kadastro 6. Bölge Müdürü Erdoğan Büyükboyacı nın Cumhuriyet Meydanı ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan törene, Tapu ve Kadastro 6. Bölge Müdürlüğü çalışanları ve ilçe müdürleri katıldı.

Törende konuşan 6. Bölge Müdürü Erdoğan Büyükboyacı, ülke genelinde yılda ortalama 7 milyon işlem yapan, 20 milyon vatandaşa hizmet veren yaygın ve köklü bir kurum olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü nün 163. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

Kurum olarak insanlara bireysel bir hak olarak tanınmış olan mülkiyet hakkı var oldukça işlevini sürdürecek ve önemli hizmetler yapmaya devam edeceklerini belirten Büyükboyacı, tapu hizmetlerinin kaliteli bir şekilde sunulması amacıyla genel müdürlükleri tarafından iş ve işlem süreçleri devamlı olarak gözden geçirilmekte ve sorun üreten süreçlerde gerekli düzeltmeler ile iyileştirmelerin yapıldığını kaydetti.

     Kayseri deki çalışmaları hakkında da bilgi veren Büyükboyacı, Bugüne kadar ihmal edilen Osmanlı arşivlerini bilgisayar ortamına taşıdık. Kayseri de Tapu ve Kadastro kurumu olarak sıfır hatayla çalışıyoruz ve yılda 80 bin işlem yapıyoruz. Hedefimizde her alanda sıfır hata dedi.

     Törenin ardından Büyükboyacı ve beraberindeki heyet Vali Mevlüt Bilici yi makamında ziyaret ederek, Vali Bilici adına düzenlenmiş Kayseri nin sembolik tapusunu verdiler.

Ziyarette konuşan Bilici, kadastronun bir ülke için çok önemli olduğunu kadastrosunu düzenleyebilen ülkelerin daha düzenli yerleşkelere sahip olduğunu söyledi.

Her ülkenin coğrafyasıyla barışık olması gerektiğini bununda tapu ve kadastro ile olabileceğini belirten Bilici, Kayseri de bir iki yer dışında kadastrosu olmayan yer kalmadığını da sözlerine ekledi

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...