Sayfalar

21 Haziran 2010 Pazartesi

78 Bin Öğretmen Açığı Var, Kayseri'de açık 2 bin 865...

Kayseri’de eğitim-öğretimle ilgili fiziki açığı hayırseverler tamamlıyor; ama öğretmen açığına hayırseverin gücü yetmiyor. Açığı kapatması gereken Milli Eğitim Bakanı Mayıs ayı itibarıyla Türkiye genelindeki öğretmen açığının 78 bin 321 olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, CHP Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur un öğretmen açığına ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı.

Bakan Çubukçu, 4 Mayıs 2010 tarihli MEBBİS Norm İşlemleri Modülü verilerine göre, bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumların 78 bin 321 öğretmen ihtiyacı bulunduğunu ifade etti.  Bakan Çubukçu nun verdiği bilgiye göre, Mayıs ayı itibarıyla en fazla öğretmen ihtiyacı rehber öğretmenlik alanında bulunuyor. Bu alanda 24 bin 331 öğretmene ihtiyaç var. En fazla öğretmen açığı bulunan il ise İstanbul. İstanbul’da 24 bin 484 açık bulunduğu belirtildi.

En fazla açık bulunan iller sıralamasında İstanbul’u, Şanlıurfa, Bursa, Adana, İzmir, Gaziantep, Ankara, Konya, Kocaeli, Antalya, Hatay, Van, Diyarbakır, Manisa ve Mersin takip ediyor. Kayseri ise 2 bin 865 öğretmen açığı ile 16’ıncı sırada bulunuyor.    

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...