Sayfalar

21 Haziran 2010 Pazartesi

Çoban zannedildi

Erdoğan, teröristlerin baskınına uğrayan Tekeli Hudut Tabur Komutanlığını ziyaret etti.
Başbakan Erdoğan, Van'da şehit askerler için düzenlenen törenin ardından, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ile helikopterle Şemdinli Tekeli Bölgesindeki Tabur Komutanlığına geldi. Burada Tümgeneral Gürbüz Kaya tarafından saldırı ile ilgili bölge haritası üzerinde brifing verildi.

TERÖRİSTLER İLK ANDA ÇOBAN YA DA KÖYLÜ SANILDI

Saldırı gecesi 23.30 sularında ilk görüntülerin alındığını, bu saatten itibaren görüntü alınan bölgelere topçu atışı ve diğer ağır silahlarla ateş edildiğini belirten Tümgeneral Kaya, ilk alınan görüntülerde ateşe karşılık verilmediği için bu görüntülerin çoban, köylü, ya da kaçakçı olabileceğinin düşünüldüğünü kaydetti.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da bazı basın organlarında baskını gerçekleştiren terörist sayısının 250 civarında olduğu bilgisine yer verildiğini anımsatarak, bunun gerçeği yansıtmadığını, ''Bu rakamın doğru olmadığını'' söyledi.

23 KİŞİLİK TERÖRİST GRUP SALDIRDI

Orgeneral Başbuğ, 57 kişilik bir saldırı grubunun bölgeye geldiğini, 23 kişilik terörist grubun da saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.
Brifingin ardından Başbakan Erdoğan, tugay içindeki gazinoya geçerek, çatışmada hafif yaralar alan gazilerle bir araya geldi. Gazilerle yakından ilgilenen Başbakan Erdoğan'a, ayran ikram edildi.
Başbakan Erdoğan daha sonra teröristlerle ilk sıcak temasın yaşandığı, sızmaların gerçekleştiği Gediktepe Bölgesini helikopterle inceledi, mevzileri ziyaret etti.

ASKERLERLE ÖĞLE YEMEĞİ

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve diğer ilgililerle helikopterle sınırda yer alan umurlu 9. Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı karakoluna indi.

Başbakan Erdoğan ve Orgeneral Başbuğ'un yemek yediği masada, emekli korucu lideri Mehmet Tahir Tekin de bulundu. Erdoğan ve beraberindekiler komutanlık binasının avlusunda bir süre askerlerle sohbet ettiler.

A.A

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...