Sayfalar

28 Haziran 2010 Pazartesi

'Giderim ama çömelmem'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Gediktepe Karakolu’nu ziyaret edecek.
Kılıçdaroğlu’nun Org. Başbuğ’a yaptığı “Sınıra gitmek istiyorum” talebi üzerine program yapıldı. CHP lideri, çarşamba Van’a uçacak, helikopterle Gediktepe’ye geçecek.

Kılıçdaroğlu, Ayaş'ta düzenlenen Dut Festivali'ne katılmak üzere CHP Genel Merkezinden ayrılmadan önce gazetecilerin, sınır karakollarını ziyaret edeceğine ilişkin haberle ilgili sorularını yanıtladı.

Gediktepe'ye gitme niyetinde olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Daha önce Sayın Genelkurmay Başkanı ile bir cenaze töreninde yaptığımız kısa konuşmada, Sayın Genelkurmay Başkanımız bu konuda yardımcı olacağını ifade etti. Gediktepe'ye gitmek istiyorum'' diye konuştu. Kılıçdaroğlu, İstanbul-Halkalı'daki terörist saldırıda hayatını kaybeden liseli Buse Sarıyağ'ın cenaze töreninde bu isteğini Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a iletmişti. Başbuğ'dan bu isteğe olumlu yanıt geldi.

''Yalnızca Gediktepe'ye mi gitmeyi düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un terör konusunda kendisine brifing de verebileceklerini ifade ettiğini belirterek, koşulların uygun olması halinde brifing alıp, daha sonra da Gediktepe'ye gitmek istediğini söyledi.

CHP kurmayları, Başbuğ’un eşlik etmesi beklenen ziyarette Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan Erdoğan’ın çömelerek fotoğraflarının çekildiği karakolda uyarı gelse bile çömelmeden dik duracağını söyledi.

Ajanslar

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...