Sayfalar

28 Haziran 2010 Pazartesi

Seyit Tümtürk:" Doğu Türkistan 1949'dan beri Çin işgali ve zulmü altındadır."

Doğu Türkistanlılar Derneği tarafından Mimarsinan Parkı nda Doğu Türkistan da yaşanan Çin zulmünü anlatan fotoğraf sergisi açıldı.

 Serginin açılışında konuşan Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Çin in Türklere yönelik işkencelerinin, en üst seviyede uygulanmaya devam ettiğini dile getirdi.

Doğu Türkistan’ın Türk-İslam coğrafyasının ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Tümtürk, "Yüzyıllar boyunca Türk toprağı olan ve İslam dininin kabulüne ile gelişimine ev sahipliği yapmış olan bu kutlu belde ne yazıktır ki, 1949 yılına başlayan komünist Çin işgali ile zulüm, gözyaşı ve korkunun egemen olduğu bir kara parçası hüviyetine bürünmüştür. Mao ve yandaşlarının insanlık dışı politikaları ile yıllarca kan ağlayan Uygur Türkleri, aradan geçen yarım asırdan fazla bir süredir bu politikalara göğüs germekte ve hür dünyanın gözleri önünde yok olmama mücadelesi vermektedir" dedi.

Konuşmaların ardından Çin zulmü fotoğrafları sergisinin açılışı yapıldı. Açılışa kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...