Sayfalar

28 Haziran 2010 Pazartesi

Kulkuloğlu: "Halen Cabat'tan hesap sorulmadı"

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuoğlu AKP nin düzenlemesiyle yasalaşan Maden Kanunundaki değişikliği fırsat bilen başta yabancılar ve yabancılarla ortaklıklar oluşturan yandaşların maden sahasına girdiğini belirtti.

        AKP’nin kendine hizmet edenlere ve kendi ile beraber hareket edenlere zenginlik ve refah kapısı olarak, yeni kanuni düzenlemeyi kullandığını dile getiren Kulkuoğlu, şöyle devam etti:

         “İşte bu talan politikasının parçalarından biride Kayseri AKP İl Başkanı Mahmut Cabat ve avanesi olmuştur. Mahmut Cabat ve avanesi gerek kendisi adına alınan 254 ruhsatla alakalı olarak gerekse avanesi adına alınan 740 adet maden ruhsatları ile alakalı olarak bugüne kadar hangi, vergisi ödenmiş " HELAL KAZANÇ" ile aldıkları yönünde kamuoyunu aydınlatan bir belge ve açıklama ortaya koymamışlardır. Onlar ortaya koymadığı gibi benim defalarca medya yoluyla resen göreve çağırdığım Devletin Maliye Teşkilatı, Defterdarlık, vergi denetmenleri, hiçbir mali soruşturma ve araştırma başlatmamışlardır. Avanesi içerisinde Erciyes Üniversitesinde öğretim görevlileri olması nedeniyle Sayın Rektör ve Üniversitemiz yöneticileri hiçbir idari soruşturma açmamışlar, olayı duymazdan gelmeye çalışmışlardır.

         25 Haziran’da yapmış olduğu açıklamaların ardından AKP İl Başkanı Mahmut Cabat’ın görevden alındığını belirten Kulkuoğlu, aynı zamanda hesap sorulması gerektiğini kaydetti.

       Kulkuoğlu, “Benim ısrarlı açıklamalarımdan herhalde artık utanma noktasına gelen AKP Genel Merkezi Mahmut Cabat ve yönetimini görevden almak zorunda kalmışlardır. Ancak açıkça tüm Kayseri kamuoyunca da bilinmelidir ki bu olay böyle örtbas edilemez. Şimdi "Devlet"i temsil edenler esnaftan, işçiden, köylüden, sanayiciden, avukattan, mimardan, doktordan eczacıdan, her bir kuruş harcamanın ve gelirin hesabını nasıl soruyor ve acımasız ceza ve vergilerle baş başa bırakıyorlarsa burada da Cabat ve avanesinden tüyü bitmedik yetimin hakkını sormalıdırlar. Eğer onlar resen harekete geçmezlerse ben önümüzdeki günlerde şahsen şikayette bulunacağım” dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...