Sayfalar

3 Haziran 2010 Perşembe

ÇOCUKLARI KAYBOLAN AY AİLESİNE SOĞUK DUŞ

Kayseri'nin Talas ilçesinde geçen Ramazan Bayramı şeker toplamak için evden ayrılan ve hala kendilerinden haber alınamayan 2 si kardeş 3 çocuktan hala haber alınamadı. Kaybolan çocuklar için TBMM tarafından, Kayıp çocuklar başta olmak üzere çocukların mağdur olduğu sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu ndan gelen bir mektup ise Ay ailesini şoka uğrattı. İstanbul milletvekili Halide İncekara imzası ile gelen mektupta şu ifadelere yer verilmişti:

"Değerli Türkay Türkan Ay. Öncelikle bir süreliğine aranızdan ayrılan evladınız ile yeniden aynı sofranızda oturmanız ve aynı havayı teneffüs etmenizden dolayı yaşadığınız mutluluğu sizinle paylaştığımı belirtmek isterim. Gözünüz aydın olsun. Bugün sizin yaşadığınız mutluluğu diğer ailelerin de yaşayabilmesi hepimizin ortak dileğidir. Komisyonumuzun uzmanları tarafından hazırlanan anketimize katılarak siz de bu çalışmaya büyük katkı sağlayacaksınız. Lütfen unutmayın; verdiğiniz her cevap, kaybolan veya kendi isteği ile giden evlatlarımızın gidişini engelleyecek ya da bulunmasına katkı sağlayacaktır. Evladı ile aynı sabaha uyanmanın ne demek olduğunu en iyi bilen sizlersiniz. Allah hiçbirimize bu acıları ve kayıpları bir daha yaşatmasın dileğiyle göstermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ediyorum."

Gönderilen bu yazıyı defalarca okumasına rağmen bir anlam veremediğini kaydeden baba İbrahim Ay, "Daha çocuğumun ismini bile düzgün yazamıyorlar" diyerek, "Bize gelen bu evrakla şok olduk. Sanki çocuklarımız bulunmuş gibi bizi heyecanlandırdılar" dedi.

Evrakta yazan, "Gözünüz aydın olsun" ibaresine anlam veremeyen baba Ay, "Çocuklarımız bulundu mu ki bize, Gözünüz aydın diyorlar. Ben bu işe anlam veremedim. Yetkililere sesleniyorum, bize gerekli açıklamayı yapsınlar" ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...