Sayfalar

27 Haziran 2010 Pazar

Erciyes master plan çerçevesinde Erciyes Kış Sporları ve Turizm projesindeki 16 tesisin temeli atıldı

Erciyes master plan çerçevesinde Erciyes Kış Sporları ve Turizm projesindeki 16 tesisin temeli atıldı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak ın katılmadığı temel atma törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Vali Mevlüt Bilici, AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İlller Bankarı Genel Müdürü Hidayet Atasoy, Rekabet Kurulu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, Kayak Federasyonu Başkanı Ahmet Ayık, Avusturya nın Ankara Büyükelçisi Heide Maria Güler, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İp cambazı ve yamaç paraşütü gösterilerinin yanı sıra palyaçoların ve atlı gençlerin renk kattığı etkinlikte, vatandaşlara sucuk etmek ikram edildi. Sucuk ekmek için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Temel atma töreninde Erciyes Turizm projesinin ilk ayağında yer alan 16 tesisin yapımının Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenildiğini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Kentin sosyal yaşamı, imajı değişecek ve bu tesisler Kayseri nin kimliği haline gelecek" diye konuştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da "Kayseri artık sınai ve ticaret alanında değil, yeni bir sektörde daha ciddi yatırımla öne çıkacak. Erciyes dağı ile Kayseri ve ülkemiz yeni bir çehre kazanacak" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise Erciyes dağındaki yatırımın sadece Kayseri nin değil, Türkiye nin turizminin çeşitlenmesi ve kış turizmine önemli katkı yapması açısından önemli olduğunu kaydetti.

Daha sonra aynı anda butona basılarak 16 tesisin temeli atıldı.

Temeli atılan tesisler arasında ,75 bin metrekarelik alanda yapay karlama ünitesi, Tekir yaylası, Serçel yaylası, Öküzler yurdu, Karakulak, Halilin Yurdu ve Kuzugölü mevkilerinde çift kişilik, 4 kişilik ve 8 kişilik telesiyej mekanik tesisleri, Erciyes dağı Tekir yaylasındaki Çeşmebaşı bölgesinde dükkan ve sosyal tesis yapımı, Erciyes dağının tüm kuzey bölgelerine su ve kanalizasyon hattı yapımı, mekanik ve sosyal tesisler için karlama ünitelerine gerekli olan elektrik altyapısı, toplam 30 bin metre uzunluğundaki kayak pistleri yapımı, 5 aynı noktaya 500 ile 2 bin700 metrekarelik sosyal tesisler yer aldı. Temeli atılan 16 tesis alt yapısıyla birlikte 100 milyon liraya mal olacak. Tesislerin tamamı 2011 in Eylül ayına kadar bitirilmiş olacak.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...