Sayfalar

27 Haziran 2010 Pazar

Kılıçdaroğlu:"O vali bindiği arabaya Türk bayrağını çekemez artık"

Kılıçdaroğlu, "Recep beyin bir hedefi var. Acaba bir AK Parti devleti kurabilir miyim diye bir hedefi var. Yargı, memur ve valileri ele geçirecek ve baskı yapacak. AK Parti döneminde valiler AK Parti'ye hizmet ediyor, halka değil. Bizim dönemimizde ise valiler halka hizmet edecek iktidara değil. Bunlar devletin her kurumunu ele geçirip kendilerine hizmet etmesini sağlıyorlar. Bizim temel hedefimiz halka hükmetmek değil, hizmet etmektir. AK Parti hükümetinden bekliyoruz, o değerli vali için ne yapacak? AK Parti'nin valisi olarak kalıyorsa, AK Parti'ye hizmet etmeyi devlete hizmet olarak algılıyorsa o vali o koltuktan inmelidir. O vali bindiği arabaya Türk bayrağını çekemez artık. O valiye sesleniyorum AK Parti'ye sesleniyorum, içişleri bakanı o valiyi orada tutacaksa, arabasına AK Parti bayrağı asmalı. AK Parti bayrağı ile gitmeli artık o vali. Onun sonucunu bekleyeceğim" dedi.
Valilerin devletin valisi olduğunu ifade eden Kemel Kılıçdaroğlu, "Valiler siyasi iktidara değil, devlete halka hizmet etmek için vardır.Elbette karar alınacaktır, elbette o kararın gereği yapılacaktır. Ama alınan o kararı siyasi iktidarın hedefleri doğrultusunda, iktidardan daha fazla iktidara yağcılık yapmak valilere yakışmaz. O nedenle bu konuyu mitingde ifade etmek ihtiyacı hissettim" şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...