Sayfalar

30 Haziran 2010 Çarşamba

Kazım BÜYÜKBAHÇECİ: BİZ DEVLETE YÜK DEĞİLİZ

Türkiye İşçi Emekliler Derneği üyeleri 30 Haziran emekliler günü dolayısıyla anıta çelenk koydular.

Dernek Başkanı Kazım Büyükbahçeci, çalışırken emeklilik dönemini huzur içinde geçirmeyi hayal ettiklerini belirtti;  ama huzuru hiçbir zaman bulamadıklarını söyledi.

Büyükbahçeci, senelerdir işçi ve Bağ-Kur emeklilerine milli gelirden pay verilmediğini, işçi emeklisinin 2000 yılı öncesi emeklilerinin yüzde 90 açlık sınırı altında aylık aldığını ama iktidarın bu aylıklar üzerinde tasarruf yaptığını belirtti.

 Sağlıkta her gün paralı sisteme gidildiğini dile getiren Büyükbahçeci, şöyle devam etti:

     İktidar, 8 yıldır emekli aylıklarını yaşanabilir bir düzeye getireceğini hizmet ve prime dayalı düzenleme yapılacağını defalarca basın kanalıyla açıkladı ama emekliyi yine masa başı TÜFE ye mahkum ettiler.

     Kendini zor geçindiren emekli her gün paralı sisteme giden sağlığa nasıl para yetiştirsin. Bizi devlete yük olarak görüyorlar ve bizim üzerimizden tasarruf yapıyorlar. Bizi devlete yük olarak görenler, kendileri emekli maaşlarını bankadan çuvalla alıyorlar. Her yıl olduğu gibi bu yıl da emekliler günü ve haftasını hüzünlü geçiriyoruz.

Bu arada Emekliler Gününde Anayasa Mahkemesi emekli aylıkları arasında farka yol açan düzenlemenin iptali için Ankara 5’inci İş Mahkemesince yapılan başvuruyu reddetti. Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanı Büyükbahçeci  Anayasa mahkemesinin verdiği karardan habersiz intibak yasanının çıkması gerektiğini söyledi.

Başkan Büyükbahçeci’nin açıklamasından bir saat sonra beklenen haber geldi; ama emeklilerin beklediği gibi değildi.

Anayasa Mahkemesi, yerel mahkemeyi yetkisiz bularak davanın reddine karar verdi. Ankara 5. İş Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi nin gerekçesini açıklamasını beklemek üzere davayı 13 Ekim tarihine erteledi.

            Emekliler hükümetten şikayet ederken dernekten şikayetçi olan üyelerde vardı. Derneğe üye Döndü Eryücel üyelikten dolayı maaşından kesinti yapıldığını, dilekçe vermesine rağmen üyeliğinin sona erdirilmediğini belirtti.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...