Sayfalar

25 Haziran 2010 Cuma

MHP'li Oktay Vural: MHP olarak biz AKP'ye OHAL'siz bir Türkiye teslim ettik.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, terör örgütü PKK'nın yaptığı hain saldırılarla yörede yaşayan vatandaşların ilişkilendirilmesinin kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen MHP Grup Başkanvekili Vural, Ferit Melen Havaalanında İl Başkanı Salih Güngöralp ve partililer tarafından karşılandı.

MHP İl Başkanlığını ziyaret eden Vural, Van gezisiyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yöredeki vatandaşların huzur ve güvenliğinin her şeyin üzerinde tutulması gerektiğini belirterek, devletin, buradaki insanların huzurunu, güvenliğini ve geleceğe umutla bakmasını sağlamak durumunda olduğunu söyledi.

Hükümet politikalarının Türkiye'yi huzursuz bir ülke haline dönüştürdüğünü iddia eden Vural, terörden dolayı artık tek bir insanı bile kaybetmek istemediklerini ifade etti.

Vural, terörün arkasındaki yabancı senaryoların Türkiye'de uygulayıcıları olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

''İnşallah sizlerin iradesiyle yetkilerini elinden alacağız ve bu oyunlarını artık bitireceğiz. Ben bu ortama rağmen Türkiye'nin geleceğinden eminim. Yedi düvel geldi de bu millet bir ve bütün durdu. Önemli olan kardeşliğimize, birliğimize fitne düşmesin. Yeter ki bunu sağlayalım. Diğerini, hükümet işini, her zaman çözeriz. Kimler geldi, kimler geçti. Bunlar da geçecektir. Bunları da çözeriz.''

Gazetecilerin, Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasına parti olarak nasıl baktıkları yönündeki sorusuna Vural, şu yanıtı verdi:

''OHAL'i biz kaldırdık. Mesele, Türkiye'ye OHAL'i getirmek değil. Mesele Yüksekova, Hakkari, Şemdinli'de huzur meselesidir. Vatandaşlarımız gece dışarı çıksın istiyoruz. Bu konuda bölücü terör örgütünün ilan ettiği OHAL'e milletimizin teslim edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. MHP olarak biz AK Parti'ye OHAL'siz bir Türkiye teslim ettik. Haberlerde görüyoruz. Sokağa çıkılmadı, kepenkler kapatıldı. Bu ülkedeki insanlar iş istiyor, aş istiyor. Huzuru getirmek devletin görevidir. Dolayısıyla biz OHAL'siz bir Türkiye istiyoruz.''

Vural, Türkiye'de terör sorununun olduğunu ve bu soruna bazı çevreler tarafından önce terör, sonra ''Kürt sorunu'' denildiğini belirterek, ''Böylelikle sorunun kaynağının ve sorunu çıkartanların Kürt kökenli kardeşlerimiz olduğuna ilişkin bir kanaat oluşturuldu ki bu son derece yanlıştır. Hain saldırılarla yörede yaşayan vatandaşlarımızın ilişkilendirilmesini kabul etmemiz mümkün değil. Böyle bir ilişkiyi topyekün reddediyoruz. Bu oyunun da Türkiye'yi bölme sevdalarının yeni versiyonu olduğunu biliyoruz. Van'ı yakan Ermenilere zeytin dalı uzatıp ondan sonra bizim elimizi sıkmayanların, bu bölgede emeli olanları nasıl cesaretlendirdiğini bütün milletimiz görüyor. Hükümetten beklentimiz bu devleti ve milleti bölme planlarına Türkiye'yi teslim etmemeleri, aciz hale düşürmemeleridir'' diye konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...