Sayfalar

25 Haziran 2010 Cuma

Şehit Süleyman Akan, rahat uyu şehidim, bu ülke bölünmeyecek!

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Süleyman Akan'ın cenazesi, Yüksekova'nın Doğanlı köyünde düzenlenen törenin ardından Kamışlı köyü mezarlığında toprağa verildi.

Karakoçan'ın Yoğunağaç köyü kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen er Süleyman Akan'ın cenazesi, helikopterle Doğanlı köyüne getirildi.

Yoğun güvenlik önleminin alındığı köy camisi önünde düzenlenen törene katılan Hakkari Valisi Muammer Türker ve 3. Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya, şehidin kardeşi İshak Akan'a ile yakınlarına başsağlığı diledi.

Tümgeneral Kaya'nın şehidin kardeşi Akan'a sarılarak, ''Vatan sağ olsun'' demesi üzerine, şehidin bazı yakınları Kaya'ya tepki gösterdi.

Tören alanına getirilen şehidin 2 yaşındaki kızı Özge Akan da babasının Türk bayrağına sarılı naaşı üzerine gül bıraktı.

Bu sırada, şehidin halası Perişan Akan ve yakınları, gözyaşları içinde Kürtçe ağıt yakarak, akan kanın durmasını istedi.

Hakkari Müftüsü Ali Öztürker'in kıldırdığı cenaze namazının ardından askerler ve yakınları tarafından bir süre omuzlarda taşınan şehidin naaşı, askeri araca bırakılarak, Doğanlı köyüne 2 kilometre uzaklıktaki Kamışlı köyü mezarlığında toprağa verildi.

Törene şehidin annesi Esmer ile eşi Gurbet Akan ve yakınlarının yanı sıra Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Yüksekova Kaymakamı Çetin Çelik, Milli Eğitim İl Müdürü Ömer Bulut ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...