Sayfalar

12 Temmuz 2010 Pazartesi

Cabat istifa etmesinin üzerinden 18 gün geçtikten sonra bir açıklama yaparak istifa sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu

Adalet ve Kalkınma Partisi Eski İl Başkanı Mahmut Cabat  yaşanan olayların kamuoyu tarafından sindirilmesi, kimlerin ne söylediğini takip etmek ve yeni atanacak il başkanı hakkında tarafsızlığını göstermek için oğlunun düğünü bitene kadar açıklama yapmama karan aldığını ve sessiz kaldığını söyledi.

İstifalarının ardından gerek basında, gerek kamuoyunda gerçeği yansıtmayan değerlendirmeler yapıldığını dile getiren ve bilinen kişilerce bazı söylentiler yayıldığını söyleyen Cabat, bu nedenle açıklama yapma kararı aldığını kaydetti.

İl başkanlığı görevinin, Genel Merkez kararı ile sonlanmasını siyasetin bir parçası olarak kabul ettiğini ve bu anlamda en küçük bir gönül kırklığı hissetmediğini vurgulayan Mahmut Cabat, “Bir kesim, istifamın istenmesinin nedeni olarak bir süre önce CHP Milletvekilinin, üzerimde bulunan maden arama ruhsatlan ile ilgili yaptığı açıklamaları gösterdi. Madencilik benim tamamen yasalara uygun olarak yürüttüğüm işimdir. Herhangi bir yasa dışılık tespit edenler için mahkeme yolu açıktır. Beni asıl üzen yürüttüğüm faaliyetlerin detaylarının, CHP Milletvekiline bir "Ak Partilinin" vermiş olmasıdır. Bu şahıs hem şahsımı zan altında bırakma gayretinden, hem de Partimizi asılsız ithamlarla gündeme getirmekten dolayı vebal altındadır. Üzüntü verici bir başka nokta da, tamamen şahsi ikballeri ve gelecek hesapları nedeniyle bu şahsın yanında başka "arkadaşlarımın" da ver almasıdır. Bir diğer kesim de istifamın nedeni olarak şu an, yürütülmekte olan bir yolsuzluk dosyasında benim bir telefon dinlemesine takıldığım, bu manada benimde yolsuzluğun bir parçası olma ihtimalimin olduğu, en azından şüyuu vukuundan beterdir diyerek tedbir alındığı ve istifamın istendiğini fısıltı gazetesi ile pompalamaktadır. Bir adım daha öteye giderek bu fısıltıyı yayanlar kendilerine "böyle bir şey varsa neden tutuklanmıyor, en azından ifadesi alınmıyor" diye sorulduğunda, beni kendilerinin böyle bir sıkıntıdan koruduğunu, hatta istifamın istenmesiyle bana aslında büyük bir iyilik yapıldığını söyleyecek kadar işi ilerletmişler, yargıyı da zan altında bırakmaya başlamışlardır. Bu gün itibariyle, bu ya da başka herhangi bir konu için, savcılara ifade vermeye hazırım. Hiç kimsenin de korumasına ve kollamasına ihtiyacım yok. Hiç kimse de bu anlamda, durumdan vazife çıkartarak beni kollamaya ve korumaya yeltenmemeli, haddini aşmamalıdır” dedi.

Kongre sürecinden başlayarak bütün yaşananların temel sebebini de ortaya koyan Eski İl Başkanı Mahmut Cabat, “Temel sebep önümüzdeki sene yapılacak olan genel seçimlerle ilgili hesaplardır, bir önceki seçimde elde ettiğini kaybetmek istemeyen bir kesimle, bir önceki seçimde umduğunu bulamayan diğer bir kesimin yollarının kesişmesi ve her ikisinin de önünde en büyük engel olarak beni ve yönetimimi görmesidir. Bu kesimlerin hiçbir kutsal tanımayan "sonuç için bütün yollar mubahtır" anlayışı ile uzun zamandır yürüttükleri kampanya sonuç vermiş, diğer aktörler maalesef gerekli direnci gösterememiş ve Genel Merkez ikna edilmiştir. Şimdiki çaba ise kendilerini bu sürecin dışında gösterme çabasıdır. Sen söz olarak söylemek isterim ki Allah bu "arkadaşlarımın" yardımcısı olsun” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...