Sayfalar

12 Temmuz 2010 Pazartesi

HALK OTOBÜSÜ ŞOFÖRLERİ İSYAN ETTİ

Halk Otobüsü şoförleri, Hareket Amirliğinde toplanarak yeni alınan otobüslerin çabuk arızalandığı ve bu yüzden kazanç sağlayamadıkları gerekçesi ile Büyükşehir Belediyesine gittiler.

Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Niyazi Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile görüştüğünü ve sorunların çözümü için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Ancak şoförler, Uslu nun sözlerini rağmen belediye binasına gitti. Burada meclis salonu içerisinde saatlerce bekleyen şoförler Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Naziksoy ile görüştüler.

Gerekli ilgi ve alakanın gösterilmediğinden yakınan şoförler, yeni alınan doğal gazlı otobüslerin yeterli hıza çıkmadığını bu yüzden trafikte sıkıntı yaşadıklarını söylediler.

Bazı şoförler, otobüslerin hantal olduğunu bu yüzden kırmızı ışıklarda diğer araçları bekletmemek için geçmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Şoförler, soruna çare bulamadıkları takdirde otobüslerin anahtarlarını bırakarak, 1 günlük eylem yapmayı dahi düşünüyor.

Öte yandan doğalgazlı otobüslerin şanzıman, diferansiyel ve fan soğutma sisteminde sıkıntı yaşandığı, bu nedenle BMC yetkililerinin Kayseri’ye çağrıldığı belirtildi. Sorun çözülmediği takdirde BMC hakkında dava açılması dahi düşünülüyuor.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...