Sayfalar

29 Ağustos 2010 Pazar

CHP Kayseri'de bu kalabalığı nasıl yakaladı?


Ak Parti'nin kalesi olarak kabul edilen Kayseri'de CHP Miting yapacaktı. Tarih 28 Ağustos 2010. Akpartili Yandaş Medya, muhalefeti Kayseri Cumhuriyet Meydanında Miting yapamamakla suçluyordu. CHP İl Örgütü ve Kılıçdaroğlu, zor bir göreve soyunmuş ve adeta imtihan olacaktı. 28 Ağustos'ta Kayseri Cumhuriyet Meydanında Ak Parti'nin mitingindeki insan kadar kalabalık vardı. Hem de Kayseri'de. İnsanlar gözlerine inanamadılar. Kimilerine göre 30 bin, kimilerine göre 40 bin insan vardı. Yandaşlar başladılar mazeret üretmeye:
-Malatya'dan insan getirdiler dediler. Ama şehirde 44 plakalı araç yoktu.
-MHP'liler Bahçeli gelmeyince CHP'ye destek olmaya karar verdiler dediler. Ama ne ülkü ocaklarından ne MHP'den doğru dürüst bir katılımın izine rastlandı.
Peki neydi bu kalabalık ve nereden çıkmıştı?
Cevabı şuydu:
1. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na halk teveccüh gösterdi. Kılıçdaroğlu, yeni bir yüz ve onu dinlemek istedi.
2. CHP Kayseri il örgütü iyi çalıştı. Genel Başkanın geleceği haberini şehirde ve civarda iyi duyurdu.  Telefonla dahi  binlerce insana ulaşıldı.
3. Ramazana ve sıcağa rağmen ve yetkililerin çıkardıkları park zorluklarına rağmen insanlar meydana gelmeye çalıştılar.. Kılıçdaroğlu'nun konuşması bitmeye gelmişti ki hâlâ meydana ulaşmaya çalışan insanlar vardı.
4. CHP İl Örgütü, daha önce Kılıçdaroğlu Kayseri'ye gelmesine rağmen onu bir kez de Kayseri Meydanına çıkararak hem bütün dedikoduları kestiler hem de strateji olarak bir adım öne geçtiler. Eğer Kayseri'de hayır oyları yüksek çıkarsa bu CHP'nin ve Kılıçdaroğlu'nun başarısı olarak kalacak. Çünkü MHP Lideri Devlet Bahçeli, Kayseri'de miting yapmadığı için MHP'lilerin boynu bükük kaldı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...