Sayfalar

29 Ağustos 2010 Pazar

İKİNCİ EL OTOMOBİLİN ATEŞİ İNMİYOR

Sıfır kilometre otomobillerde yaşanan arz sıkıntısı, ikinci el araç fiyatlarının yüksek seyretmesine neden oluyor.

Otomobil firmalarının 2010 yılında otomobil satışlarının düşük geçeceğini öngörerek, yeni yıla stoksuz girmeleri ikinci el otomobil fiyatlarını yükseltti.

Bazı marka ve modellerde 2-3 ay sıra beklemek istemeyen müşterilerin, aynı marka ve modelin ikinci ellerine yönelmeleri nedeniyle ikinci el otomobillerde fiyatlar neredeyse sıfır kilometre otomobil fiyatlarına yakın seyrediyor.

İkinci el otomobil satıcıları otomobil piyasasının bu yıl hem satış olarak hem de fiyat olarak beklentilerinin üzerinde seyrettiğini belirttiler. esnaflar sıfır otomobilin kaynağındaki arz sıkıntısından ikinci el fiyatlarında da bir yükselme olduğunu ve bu yükselmenin aynı şekilde devam ettiğini dile getirerek, bu yılın son çeyreğinde de fiyatlarda çok büyük bir düşüş beklemediklerini söylediler.

2008 yılındaki ekonomik krizden sonra otomobil firmalarının artık stoksuz çalışma yoluna gittiklerine işaret eden esnaflar, otomobil firmalarının daha sipariş bazlı çalışmaya başladıklarını belirttiler.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...