Sayfalar

29 Ağustos 2010 Pazar

Masum Türker: "Yeni yapılan görüşmelerde memurlara teklif edilen ücret çok düşük".



DSP Genel Başkanı Masum Türker, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Türker, burada yaptığı açıklamasında, referandumun rüşvet teklifi gibi olduğunu söyledi.
DSP Genel Başkanı Masum Türker, Kayseri İl Teşkilatı ile birlikte Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya'yı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vekil Altınkaya, gazetecilerin sıkıntılarını dile getirdi.

Türkiye'de bazı maddeleri değiştirilen Anayasa teklifinin referanduma sunulacağını söyleyen DSP Genel Başkanı Türker, çalışanlara toplu sözleşme hakkı getirildiğinin söylendiğini belirterek, "Ancak memurların sendika kurma hakkı ortadan kaldırılıyor. Başbakan'ın şuurunun altında bu yatıyor. Memurların statü değiştireceğini söylüyor. Bu bağlamda yeni yapılan görüşmelerde memurlara teklif edilen ücret çok düşük. Memurları yoksullaştırmak istiyorlar. Yapılan zam, Başbakan'ın şuur altını açıkça ortaya koyuyor. Memurları geçim sıkıntısına itmek istiyor" dedi.

Anayasaların demokratik bir ortamda oluşturulması gerektiğini belirten Türker, şöyle konuştu: "Anayasa değişikliğinde iktidar demokratik davranmadı. Şu an yapılan değişikliklerin Evren Paşa zamanındaki Anayasa ile hiçbir farkı yok. Venedik Kriterleri'nde 'Anayasa değişiklikleri madde madde veya grup halinde halk oylamasıyla yapılır' diyor. Ancak AK Parti hükümeti tamamını referanduma sokuyor. Bu ise halkın istediği ve istemediği maddelerin bir arada oylanmasına neden olacak. Toplu halk oylaması da rüşvet teklifi niteliğindedir"

Anayasa referandumda kabul edildiği takdirde dikta rejimine benzeyeceğini ileri süren Masum Türker, sözlerine şöyle devam etti: "HSYK'nın yapısının değişmesi yargıyı siyasallaştıracak. HSYK'nın fonksiyonu, tayinlerin nasıl yapılacağı ile ilgili değildir. Tayinlerin kriterlerini Adalet Bakanlığı belirler. Yapılan değişiklik ile asıl hedef Yargıtay üyeleridir. Türkiye'de ilk kez yargının içtihadı siyasallaştırılacak. Eğer Yargıtay'daki yapı değişirse etnik gruplar ve cemaatler yoğunlaşacak. Yargıtay kendi objektif yapısından uzaklaşacak."

Değişiklik ile Anayasa Mahkemesi'nin de yapısının değiştirileceğini söyleyen Türker, "AK Parti'nin PKK ve BDP'ye verdiği taahhütler bunun içinde olabilir. Biz bunun için DSP olarak referandumda 'Hayır' oyu kullanacağız" ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin genel af istenmesi konusundaki değerlendirmesini sorması üzerine Masum Türker, şöyle konuştu: "Bu yanlış bir değerlendirmedir. Referandum sırasında af konusunun gündeme getirilmesi çok doğru değil. Terörün bitmesini af ile değerlendirmek çok doğru bir şey olmaz."

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...