Sayfalar

25 Ağustos 2010 Çarşamba

'İdam edilseydi böyle olmazdı'

Bahçeli, 'Öcalan yakalandığında idam edilseydi bugün bu noktaya gelinmezdi dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın idam kararı ile ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili dönemin cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i ziyaret ettiğini açıklayan Bahçeli, 'Bu konuda taviz verilmemiş olsaydı bugün Türkiye bu noktada olmazdı' dedi. CNNTürk'te yayınlanan programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, özetle şunları kaydetti:

DANIŞMANI AÇIKLIYOR

Kandil'de çete mensubu açıklama yapıyor. Devletle görüşmeler yapıldığını, eylemsizlik kararının görüşmeler sonrası ortaya çıktığını söylüyor. Biz bunu gündeme getirdik. Başbakan aşırı panik içerisinde MHP'ye saldırmayı propagandasının esası kabul ederek gerçeğin üstünü örtmeye çalıştı. Ama danışmanı Yalçın Akdoğan beyefendi açıklıyor. Kendisi bir TV programında 'devletin bazı kesimleri görüşebilir' diyor. 'Ama biz görüşmedik' diyor. Sanki muz cumhuriyetinin başbakanı. Devletin diğer organlarının ne konuştuğundan haberi yokmuş gibi. Biz şimdilik saklı tutuyoruz bunu. Ne konuşulduğu zaten anlaşılıyor.

DEMİREL'İ ZİYARET ETTİM

Öcalan'ın idamıyla ilgili o dönem 7 saat 23 dakika süren ve devletin yetkililerinin de bulunduğu bir toplantıda üç aşamalı bir karar oluştu. Karara göre Apo'nun idam dosyasının Meclis'e gönderilmemesi kararı alındı, AİHM'e başvurunun sonucu alınıncaya kadar. Özel olarak söylemek istiyorum. Müsaadesini almadığım için. Ben Sayın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i de ziyaret ettim o dönem. Bizim muhasebede 'T' cetveli vardır. Pasif aktif diye. İdam edilirse ne olur edilmezse ne olur diye düşüncelerimizi paylaşmak için gittim. Ve şu an ne kadar haklı çıktığımız da anlaşılıyor. Ben hala aynı kanaatteyim idam edilmesi gerektiği yönünde. Bu konuda taviz verilmemiş olsaydı bugün Türkiye bu noktada olmazdı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...