Sayfalar

25 Ağustos 2010 Çarşamba

Türkiye'nin en büyük 58. şirketi olan Kayseri Şeker Fabrikasına saldırıyorlar

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl hazırlanan "Türkiye'nin En Büyük 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırma sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre ilk 500 Sanayi Kuruluşu listesinde Kayseri Şeker Fabrikası, Kayseri'nin ilk sırasında yer alırken, listeye Kayseri'den 14 firma daha katıldı.
Türkiye'nin en büyük şeker fabrikası olan Kayseri Şeker Fabrikası, Genel sıralamada ise Türkiye'nin 58. en büyük firması unvanını kazanarak, Türkiye'nin başarısından en çok konuştuğu şirket oldu.
Geçtiğimiz yıl 114. sırada olan ve bu yıl yüzde 100'lük bir büyüme ile 58. sıraya yükselen Kayseri Şeker Fabrikası, şu an Türkiye'nin en çok büyüme gösteren fabrikası konumuna geldi.
2001 yılında göreve başlayan ve Kayseri Şeker Fabrikası'nın tarihini adeta yeniden yazan Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ve başarılı ekibi, 2000 yılı ile 2009 yılı arasındaki o muhteşem büyümeyi tekrar gözler önüne serdi. Türkiye'ye kattığı 500 milyon TL'yi aşkın katma değer ile ülkenin en çok konuşulan şirketi haline gelen Kayseri Şeker Fabrikası, inşaat alanında yapılacak yatırımlar ile ilgili hazırlık çalışmalarını tamamlayarak, Kapasite Artırım Üniteleri ile Türkiye'de bir ilk olmaya hazırlanıyor. Günlük 16 bin ton Pancar işleme kapasitesi hedeflenerek başlatılan çalışmada son hazırlıklar gözden geçirilirken, bu dev kapasite hacmine ulaşıldığında Kayseri Şeker Fabrikası, Türkiye'nin en yüksek pancar işleme kapasitesine sahip şeker fabrikası olacak.
Ayrıca bir yıl içerisinde yapılan onlarca akılcı yatırım ile Türk ekonomisinin adeta üretim üssü haline gelen Kayseri Şeker Fabrikası, kısa zaman içerisinde hayata geçirdiği, Panpet Petrol ve Nakliye şirketi, Pandoğa-Seramis Sebze Serası, İncesu Gebe Düve Üretim Tesisi, Gaziantep Bisküvi-Çikolata ve yine Gaziantep Sentetik Ambalaj Fabrikaları ile Türkiye'nin en çok yatırım yapan şirketi unvanını da kazanmış oldu.
İstanbul Sanayi Odası'nın hazırladığı "Türkiye'nin En Büyük 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasında yüzde yüzlük bir büyüme sergileyerek 114. sıradan 58. sıraya yükselen Kayseri Şeker Fabrikası'nın başkanı Vedat Ali Özışık, 2001 yılında göreve geldikleri ilk süreçte fabrikanın tüm rakamsal verilerini günümüz verileri ile karşılaştırdı. 2000 yılı ile 2009 yılları arasındaki büyümenin detaylarını açıklayan Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, şirketin büyümesindeki en büyük göstergelerinden bir tanesinin, şirket cirosundaki artış olduğunu kaydetti.
Özışık, Şirket cirosunu 2000 yılında 67 milyon 967 TL'den, 2009 yılında yüzde 541'lik bir büyüme ile 680 milyon 751 bin TL'ye yükselttiklerin belirterek, 2001 yılından 2009 yılına kadar yakalanan başarıyı grafikler ve rakamlar ile anlattı.
Özışık, tablolar ve rakamlar ile anlattığı bu artışın Kayseri Şeker Fabrikası'nın Türkiye'nin En Büyük 58. Şirketi olmasındaki gerekçeyi açıkça gösterdiğini de ifade ederek, "Türkiye artık bizimle daha büyük. Biz ürettikçe Anadolu insanı daha da kalkınıyor. Biz büyüdükçe ülkemiz daha da büyüyor. Bugün eğer Türkiye için 500 milyon TL gibi bir büyük payı yatırım olarak bu topraklara kazandırabildiysek, ne mutlu bize. Binlerce insanın istihdam edildiği, bu onlarca başarı tüten bacanın ayakta durabilmesi için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...