Sayfalar

21 Ağustos 2010 Cumartesi

Kayseri Alevi Kültür Merkezi hayır diyecek

Kayseri Alevi Kültür Merkezine üye bir grup Cumhuriyet meydanında bir basın açıklaması yaparak Referanduma hayır diyeceklerini açıkladılar.

Grup adına açıklamayı Alevi kültür merkezi başkanı Rüstem Gümüş yaptı…

            Gümüş, 12 Eylül’de yapılacak olan Referandumda hayır oyu kullanacaklarını açıkladı…

             Gümüş, 12 Eylül 2010 tarihinde Anayasa nın kimi maddeleri ile ilgili olarak halk oylaması yapılacak. 8 yıldır iktidarda olan AKP, yeni bir oyunu ile yine karşımızda olacak. 12 Eylül Anayasası na karşıymış gibi duran, kendini özgürlükçüymüş gibi takdim eden AKP, halka yalan söylemektedir. Bu oyuna gelmeyeceğiz, HAYIR diyeceğiz. AKP oyun üstüne oyun oynamaktadır. AKP bir "Alevi Açılımı- Çalıştayı" süreci başlattı. Sonunda anladık ki; Alevilerin talepleri derken, meğer kendi taleplerini gerçekleştireceklermiş: mevcudu yetmezmiş gibi ikinci bir din dersi, mevcudu yetmezmiş gibi daha da güçlendirilmiş yeni bir Diyanet İşleri Başkanlığı yarattılar. Biz ne istedikse AKP, tam tersini yaptı. Yetinmedi:Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili taleplerimiz için Anayasal değişiklikler gerekiyor iken; bunları bu paketin içine bile koymadı.Sadece bu nedenle bile olsa; 12 Eylül günü Hayır diyeceğiz.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...