Sayfalar

21 Ağustos 2010 Cumartesi

Kulkuloğlu, Taner Yıldız'a yüklendi

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın “2004 yılında çıkarılan maden yasasını istismar edenler, yüzlerce maden ruhsatı alıp çantacılık yapanlar var“ şeklindeki açıklamasına değindi. Kulkuoğlu bu kişiler arasında eski il başkanı Mahmut Cabat’ın olduğunu hatırlatarak, bunlarla ilgili Bakan Yıldız’ın ne yaptığını sordu.

Kulkuoğlu, “Ey bre şaşkın!!! Tüm bunlar olurken sen nerdesin? 1- Önce iktidar milletvekili Enerji Tabii Kaynaklar Komisyonu üyesisin 2- AKP’li istismarcıların ülkenin yer altı zenginliklerini talan ettikleri Maden Kanunu’nu çıkaranlardan birisin 3- Sonra bu yasayı uygulayan ve denetleyen makam olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanısın 4- istismar edenler senin milletvekili olduğun Kayseri ilinin AKP il başkanı ve senin partinin Genel Başkanı ve AKP hükümetinin Başbakanının damadının yönettiği Çalık Holding. Diğer beraber hareket ettiğin tarikat ve cemaat önderleri.  Durum bu haldeyken sen ne yapıyorsun? Hangi ruhsatı iptal edip, hangi kişiler ve işlemler hakkında soruşturmalar açtırıyorsun? Anayasaya evet dedirtmek için Halka kendini şikayet ediyorsun, Aferin sana” dedi.

AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın Genel Kurmay Başkanı’na Heronları sormasına da değinen Kulkuoğlu, Elitaş’ın muhalefet milletvekili olmadığını belirterek Genel Kurmay başkanının da başka partinin Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’e bağlı olmadığını söyledi.

Kulkuoğlu, “Bak işte başka bir şaşkın daha. Telaştan ne diyeceğini, ne yapacağını şaşırmış. Ey bre şaşkın o açıklama beklediğin Genel Kurmay Başkanı senin Başkan vekili olduğun AKP grubunun bir üyesi olan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’e bağlı. Demek ki Vecdi Gönül kendine bağlı birimleri denetlemiyor, hesap sormuyor ki sen AKP’nin icraatlarının ne kadar denetimsiz ve başıboş olduğunu en yetkili ağızdan böyle orta yere  söyleyebiliyorsun” diye konuştu.

Kulkuoğlu açıklamasında “Yapanın yanına kar kalmaması için, kendi mahkemelerinde kendi yargıç ve savcıları ile kendini aklama derdinde olan AKP’nin Anayasasına Kayseri inanıyorum ki HAYIR diyecek” dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...