Sayfalar

31 Ağustos 2010 Salı

Ülkücü İşçiler Refenduma "Hayır" dedi

Kayseri Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Faik Şahintürk, 12 Eylül'de referanduma 'hayır' diyeceklerini ifade etti.
Ülkücü İşçiler Dernek binasında basın açıklaması yapan Başkan Faik Şahintürk, 12 Eylül'de referanduma sunulacak olan AK Parti Hükümetinin hazırladığı anayasa paketine 'hayır' diyeceklerini söyledi. Şahintürk, Demokratikleşme iddiasıyla ortaya atılan paketin çifte standartlı olduğunu ifade ederek şunları kaydetti. "İktidar partisi uzlaşmadan uzak Türk Halkını kutuplaşmalara zorlayan bunun yanı sıra 12 Eylül anayasasının bayraklaştırarak, temelde halkımızı yanıltmaya ve aldatmaya yönelik bu paket, ister etik anlamda olsun isterse demokratik anlamda son derece yanlı ve uzlaşmadan uzak olması sebebiyle bizler için hiçbir anlam ifade etmemektedir" diye konuştu.
51. madde de yapılan değişikliklerle sendikalaşmanın bölünerek güçsüzleştiğine dikkat çeken Şahintürk, yandaş sendika oluşturmanın amaçlandığına işaret etti.
Şahintürk son olarak, anayasa değişikliğine karşı olmadıklarını ancak hür demokratik işçi hakkına sahip çıkan, halk için bir anayasa yapılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...