Sayfalar

16 Ocak 2010 Cumartesi

İKTİDARA PROTESTO


Cumhuriyet meydanında bir araya gelerek hükümetin politikalarını ve yapılan son zamları protesto eden Kesk üyeleri 17 ocak’ta Cumhuriyet meydanında miting yapacaklar.

Türk İş, Haber İş, Tümtis- DİSK, Genel İş, Tekstil İş KESK, Eğitim Sen, SES, BES, Tüm Bel Sen, BTS, Tarım Orman Sen ve Eğit Der adına basın açıklaması yapan Kesk dönem sözcüsü Orhan Karakaya, “Her geçen gün daha da yoksullaşıyoruz krizin de etkisiyle işsizlik hızla artıyor; geleceğimiz karartılıyor” dedi.
Karakaya, “Biz bu iktidardan bir medet ummuyoruz! Çünkü biliyoruz ki, IMF, Dünya Bankası, çokuluslu tekeller ve onların politikalarını uygulayıp bize yoksulluğu ve esareti dayatan AKP iktidarı, sorunlarımıza çözüm bulamaz. AKP ancak sermayenin yarasına merhem bulabilir ve yaptığı şey de tamamen bundan ibarettir. AKP bütün iktidarı döneminde uyguladığı neo-liberal politikalarla, küreselleşme karşısında takındığı "teslimiyetçi" tutumla kendini iktidara taşıyan yoksul ve dışlanmış kesimlere ihanet etmiştir. AKP er geç toplumun gerçeğiyle yüzleşecek ve halka yaptıklarının hesabını mutlaka verecektir. 17 Ocak Pazar günü saat 14:00 de Tekel işçileriyle Dayanışmak, temel tüketim maddelerine yapılan zamları ve asgari ücretliye, memura, emekliye yapılan komik zamları protesto etmek üzere Kayseri Meydanında yani burada olacağız. Tüm yurttaşlarımızı, işçilerimizi, işsizlerimizi, gençlerimizi, kadınlarımızı, küçük esnafımızı buraya bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...