Sayfalar

16 Ocak 2010 Cumartesi

MEMURLAR MAAŞ BORDROLARINI YAKTI



Türkiye Kamu-Sen e üye memurlar, Cumhuriyet Meydanı nda Mimarsinan Parkı önünde toplanarak maaşlarına yapılan zamları yetersiz bularak protesto etti.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Muammer Öner, yaptığı konuşmada ücretlere yapılan zamların yetersiz olduğunu, 2010 yılının memurlar için çok zor geçeceğinin belli olduğunu ifade etti.
AKP nin 7 yıllık iktidarı döneminde gelir dağılımı dengesinin büsbütün bozulduğunu, orta sınıfın eridiğini, ülkenin kaymağını yiyen bir yiyici sınıfın türediğini savunan Öner, şunları söyledi:
Memura reva görülen yıllık maaş artışı yüzde 2,5+2,5 şeklinde iken, daha yılın başında iğneden ipliğe her şeye en az yüzde 15 zam yapılmıştır. (Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar) demiş atalarımız. Halbuki AK Parti döneminde zengin daha zengin olmuş, fakir daha yoksul hale gelmiştir. Özelleştirme yoluyla milletin malı peşkeş çekilmiştir. Ekonomik krizin faturası dar ve sabit gelirliye kesilmiştir. Vatandaş patlama noktasına gelmiştir.
Öner in konuşmasından sonra memurlar ellerindeki maaş bordrolarını yakarak yapılan zamları protesto etti.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...