Sayfalar

16 Ocak 2010 Cumartesi

YUSUF YERLİ’YE DÜN VE BUGÜN ÖRNEKLERİ (Veli Altınkaya'nın köşe yazısı)

Başkan Özhaseki’nin eski danışmanı Yusuf Yerli’nin başında bulunduğu Elif TV ve Kayseri Vizyon Kent Haber Gazetesi, önceki akşamki haber bülteni ve dünkü sayısında bizim yönetim kurulu başkanı ve MHP MYK Üyesi Mustafa Eraslan’ın önceki partisinde siyaset yaparken kullandığı bazı sözlerle, bugünki partisindeki politikalarını eleştirerek “Eraslan Demirel açılımı. Dün dündür, bugün bugün” diyerek göndermede bulunmuş.

Elif TV’nin önceki günkü ana haber bülteninin ilk üç haberi Mustafa Eraslan’la ilgiliydi. Arkadaşlar bununla yetinmemiş gazetede de tam sayfa yer vermişler. Belliki gazete küpürleri ve fotoğraflara bakınca yandaşı bir meslektaşımızdan da destek aldıklarını görebiliriz...
Elbette Mustafa Eraslan’da her siyasetçi gibi, dün söylediği ile, bugün söylediğinin hesabını millete verecektir. Eraslan, eleştirilmez, eleştirilemez diye bir hüküm olmaz. Bırakın yerel yöneticileri, Cumhurbaşkanın, Başbakanın ara ara gazete sütunlarında-TV ekranlarında yerden yere vurulduğu günümüzde neden bir yerel siyasetçi eleştirilmesin.
Ama, bunu dürüstlük, doğruluk, hakkaniyet, habercilik adına yaptığınızı söylüyorsanız, iğneyi önce kendinize, çuvaldızı sonra başkasına batıracaksınız.
Bir çoğunuz bilmez Yusuf Yerli “milli görüş” geleneğindeki partilerde il başkan yardımcılığı yaptı. Belediyeye sonra geçti...
Eraslan’a “dün dündür, bugün bugün” diye gönderme yapan Yerli, dün birlikte siyaset yaptığı, 10 yıldırda danışmanlığını yaptığı çevrelerin birçok konudaki “çelişkilerini” görmek istemez mi?..
Dün Erciyes TV’deki İyi Sabahlar programında da söyledim. Yerele de geleceğim; ama; yaygın manada söyleyeyim. Yusuf Yerli; Sayın Cumhurbaşkanı’nın RP-FP ve AKP’li iken dün söylediği ile bugün söyledikleri arasındaki çelişkilerle ilgili kendisine tarih tarih bilgi ve belge göndereyim kullanmak ister mi?..
Yine Sayın Başbakan’ın hemen her konuyla ilgili tezat tekil eden sarfettiği söz ler var onlardan birer demet ister mi?..
Veya, bugün AKP’nin Kayseri Milletvekili olan siyasilerin dünki ve bugünki partilerinde kullandıkları bazı ifadeleri yine tam sayfa haberleştirir mi?
Dün RP belediye başkan adayı olarak basının ve Kayserililerin karşısına çıkan Şükrü Karatepe, Mehmet Özhaseki ve Bekir Yıldız’ ın, o gün şimdiki Hilton Oteli’nin yerinin Niyazi Bahçecioğlu’nun başkanlığı döneminde otel için verilmesine malum gerekçelerle karşı çıkmasına rağmen, aynı yere 5 yıldızlı otel yapılmasını sağlamalarını bir tezat olarak görmez mi?..
Veya, Dünya Ortodoks Kiliseleri Birliği Vakfı’nın yöneticisi ve İstanbul Mason Cemiyeti kurucularından bazı kişilerinde ortak olduğu şirkete ihale ilede olsa Başkan Özhaseki’nin eski stat yerini satarak buraya 5 yıldızlı otel yapılmasına vesile olmasına ne dersin?.

Hatta daha geçtiğimiz hafta başında bu kişilerin yapacağı oteli satabileceklerini, yada ortak aradıklarını yine Başkan Özhaseki’nin senin TV programında duyurduğunu hiç garipsemedin mi?.. O zaman 1994’de söylenenler hiç aklına gelmedi mi?. Ordaki “dün ve bugünü” niye görmedin?.
Yine geçtiğimiz ay Başkan Özhaseki tarafından suya %33 zam yapılırken aynı dönemde birbirlerine müteselsil kefil olan bu isimlerin “Allah’ın suyuna bu kadar para mı olur?” dediğini neden hatırlamadın?..
Neden başında bulunduğun televizyon %33’lük o zammı “fiyat ayarlaması” diye masum göstermeye çalıştı?.Bunda gariplik görmez misin?..
Başında bulunduğun televizyonda CHP’nin yarın yapılacak Melikgazi kongresinde iki adayın olmasını “CHP Melikgazi kaynıyor; kongrede sert tartışmaların yapılması bekleniyor” diye verirsinde, AKP’nin iki adaylı il kongresinde herkesin gözleri önünde yaşanan kavga ve tartışmaları neden görmezsin?...
Mustafa Eraslan ile Süleyman Korkmaz arasında bir sıkıntı var mı diye sorgulamaya kalkarsında, Başbakana dahi artık bıkkınlık getiren AKP Kayseri Teşkilatındaki siyasi mücadeleyi neden görmezsin?.. Özhaseki ve Elitaş’ın kongreye bir kaç gün kala Cabat’ı değiştirmek için verdiği mücadeleyi es geçersinde, Eraslan’ la Korkmaz arasında kongrede ayrı düşmelerini illaki bayraklaştırmak istersin?..
Eeee, Sevgili Yusuf Yerli bunları yaptığın için aslında topyekün seni suçlarsak haksızlık etmiş oluruz. Suçlanması gereken başka... Sen görevini yapıyorsun. Son olarak salı günü öğle vakti bir daha söyleneni yapıyorsun “Devam edin; ama beni bulaştırmayın” diyen arkadaşın dediğini yapıyorsun...
Bir cümlede sevgili Mehmet Uğurlu’ya söyleyeyim; “çelişkiden” bahsediyorsun ya; 11 Aralık 2009 tarihli yazını sevmiştim. Pazartesi o yazıyı tekrar yayınlarsan ve yine aynı gün Basın Kulübünde o minval üzre yorum yaparsan çelişkiyi görürsün. Kalın sağlıcakla...

Kayseri Akın Günlük, 16 Ocak 2010

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...