Sayfalar

16 Ocak 2010 Cumartesi

KOMİSYONCULAR TEPKİLİ



Yüksel Tavşan, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu nda görüşülüp, alt komisyona havale edilen Hal Yasa Tasarısı nın marketleri tekel haline getireceğini savundu.

Tavşan, Bu yasayla haller tamamen ortadan kalkacak. Üretici meyve ve sebzeyi istediği kişiye, direkt satabilecek. Yani haller devre dışı kalacak. İlk bakışta bu tasarı üretici ve tüketici için çok iyi gibi görülüyor ama gerçek öyle değil. Bu tasarı kanunlaşırsa marketler büyük bir tekel oluşturur. Bu tasarı tamamen marketler için hazırlanmış. Marketler, üreticiden malını istediği fiyata satın alır, istediği gibi de fiyatlandırır. Kaybeden sadece üretici olur dedi.
Yüksel Tavşan, yeni tasarıda hal komisyonunun yüzde 8 den yüzde 6 ya düşürülerek piyasaya ucuzluk getirilmesi amacının da doğru olmadığını belirterek, Fiyat artışları o kadar fazla ki, yüzde 8 den 6 ya düşürsen ne olur? Hal esnafı biterse, küçük üretici de biter. Marketler meyve ve sebzenin bir bölümünü ithal etme yoluna giderse, bu da çiftçimizi bitirir. Fiyatları biz belirlemiyoruz. Biz ürünü pazarlıyor, müşteri buluyoruz diye konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...