Sayfalar

16 Ocak 2010 Cumartesi

KULKUOĞLU’DAN ÖZHASEKİ’YE SERT SÖZLER



CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Özhaseki’nin soruları cevaplamak yerine kaçak yollara sapmayı tercih ettiğini ifade ederek ”Özhaseki istemektedir ki, tüm Kayseri ona methiyeler düzsün, onu pohpohlasın, yağcılıkla davransın. Belki kendisinden ve yönettiği belediyeden menfaatlenenler varsa, öyle davranabilirler” dedi.

Özhaseki’nin, kendisiyle ilgili mesajlarında özel hayatına girdiğini ifade eden Şevki Kulkuoğlu, “belden aşağı vurma“ şeklini doğru bulmadığını söyledi. Bu durumun, onurlu, haysiyetli bir politikacının, sıkışıp, verecek cevap bulamayınca yapmaması gereken bir davranış olduğunu dile getiren Kulkuloğlu, “Bende şimdi onun bana yaptığı gibi; “Özhaseki, yıllarca sıkıntılar çekti, yanlış davrandı ama aile hayatının kutsallığına olan inancı, çok şükür ona doğruyu bulmasında yardımcı oldu“ desem, soruyorum size, bu bana ne kazandırır? Onun için, bu tür davranışları bırakıp, bunları aşıp, bizlere yakışan tarzda siyaset yapmalıyız” dedi.
Kale içi ile ilgili açıklamalarına Başkan Özhaseki’nin “bu arkadaş hep geç kalıyor, biz bu işleri 5 yıldır düşünüyoruz, Kulkuloğlu yanlış yerden başlamış” şeklinde cevaplar verdiğini hatırlatan Kulkuoğlu, “Sen bana akıl vermeyi bırak. Sana tavsiyem, o aklını bana vereceğin ve vermen gereken cevaplar var ya o cevaplara sakla. Doğru 5 yıldır bu Kaleiçi konusunda konuşmuyorum. Çünkü; şurada milletvekili olalı, daha 2 yıl oldu. Yani, o beş yılın eski 3 yılında böyle bir sorumluluğum yoktu. İkincisi, ben senin, bu kadar gaddarca davranacağına, insan haklarını hiçe sayar biçimde haklar konusunu ele alacağına ihtimal vermek istemediğim için, belki yaptığın yanlıştan dönersin, bu sözleşmenin aslını bulursun, bu insanların hakkını zayii etmezsin diye sana prim vermemdendir. Bu olayda bir tek doğru var bu projenin 5 yıl önce ortaya çıktığı. 5 yıl önce Özhaseki bunu kendisi düşünmedi. Bunun kanıtı olacak şahıslar hala hayatta. Özhaseki’ye bu projeyi getiren, projeyi yapmasını isteyen ve hatta yapacak olursa 50 milyon dolar buraya fon aktaracağını söyleyen, hepimizin, tüm Türkiye kamuoyunun yakından tanıdığı, bir çok ülkede hükümetler kurup, deviren, George SOROS’un ve onun Türkiye deki vakfının, 5 yıl önce yöneticisi olan ve şu anda Türkiye’de TV kanalları içerisinde yer alan bir haber kanalının Ankara Büro Şefi olan, İslamist, Sosyalist meşhur gazetecidir. Bu gazeteci, 2003 yılının başından başlayarak yani 6 yıl önce, Kayseri’ye defalarca gelip, Özhaseki’yle görüşmüş, toplantılar yapmıştır. O toplantılarda Özhaseki’nin projeyi sahiplendiğini ve uygulamaya beraberce geçireceklerini , ancak öndeki en büyük engelin, kaleiçine yap-işlet-devret modeliyle dükkanları yapan esnafın olduğunu, bunun da zamanla aşılabileceğinin ortaya çıktığını söylemiştir. Sayın Özhaseki , lütfen Kayseri halkını yanıltmaya, bari bu açığa çıkan “ benim projem “ foyanla son ver. Başkan yine tekrar ediyorum, seni dilediğin televizyon kanalında canlı yayında, Kayseri basınının bu konulara vakıf değerli temsilcileri önünde ve canlı telefon bağlantılarıyla tüm Kayserili hemşerilerimizin de canlı yayına katılabileceği bir ortamda, açık açık, belgeleri ile her konuyu tartışmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...