Sayfalar

4 Mart 2010 Perşembe

İl genel meclisinde Türklük tartışması yaşandı


İl Genel meclisinin Mart ayı 3. toplantısı öncesi MHP grup başkan vekili Halit Demir, meclis başkan vekili Celal Hasnalçacı’ya bir soru önergesi verdi. Demir, önergesinde İş Kanununun ilgili maddesi gereğince gerekli oranda özürlü işçi çalıştırmaması nedeniyle özel idare hakkında 585 bin TL ceza kesilip kesilmediğini sordu.
            Hasnalçacı soru önergesinin neticesinin kendisine bildirileceğini belirterek gündem maddelerine geçti.
            Gündemin ilk maddesinde yer alan Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023” projesinin İl Özel İdaresi ile işbirliği halinde Kayseri’de yapılması konusu meclis üyeleri arasında Türklük tartışması yaşanmasına neden oldu.
            Plan bütçe komisyonunda bulunan MHP’li meclis üyeleri İsmihan Gülser Üçok ve Hacı Çevikel gündem maddelerine şerh koyduklarını belirterek gerekçelerini açıkladılar. Konu ile ilgili söz alan İsmihan Gülser Üçok şunları söyledi;
“kurumumuz bütçesi zaten belli 20 köyün kanalizasyon işini yapmak için karar alınıyor yatırım raporunda bunlardan sadece 4 köyün yapılabildiği diğerlerinin ise yapılamadığı, bununda sebebinin bütçe yetirsizliği olduğu belirtiliyor. Ayrıca yapılmak istenen çalıştay için yaptığımız araştırmalarda  TASAM hakkında net bir bilgiye ulaşamadık. TASAM her ne kadar Cumhurbaşkanlığı himayesinde 81 ilimizde çalışma yapmak istiyorsa da bu kuruluşun Türk orjinlimi, finansmanının nereden geldiği ve kime hizmet edeceği konusunda belirsizlik söz konusudur” şeklinde konuştu.
            Plan bütçe komisyonunda bulunan AKP  meclis üyesi Mahmut Kartal ise “Türk ve Asya kelimesine herkesten çok sahip çıkan ancak adının içinde Türk ve Asya kelimeleri geçen bir kurum hakkında neden böyle ön yargılı hareket ediliyor anlamış değilim” demesi üzerine MHP meclis üyeleri bu sözlere tepki gösterdi.
            Söz alan MHP grup başkan vekili Halit Demir, “kimliğimizdeki Türk kelimesinden, dağlardaki ne mutlu Türküm diyene yazılarından rahatsız olan bir zihniyet mensubunun bizim hassasiyetlerimiz hakkında konuşmasını yadırgıyorum” dedi.
            Bu kezde AKP grubu Demir’e tepki gösterdi. Olaya Meclis başkanı Celal Hasnalçacı müdahale ederek olayın yanlış anlaşıldığını söyledi. Demir ise olayı doğru anladığını belirtti. Bunun üzerine Hasnalçacı Demir’e “basın burada diye bu şekilde konuşuyorsunuz” dedi.
            Tartışmaların ardından Meclis başkan vekili Celal Hasnalçacı maddeyi oyladı. Madde MHP grubunun hayır oylarına karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...