Sayfalar

4 Mart 2010 Perşembe

İsmail Ulusoy: "Parasız eğitim esas olmalı."


Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri şube Başkanı İsmail Ulusoy, şube binasında düzenlediği basın toplantısında, 1950 den sonra iktidar olan partilerin yarış edercesine ihtiyaç fazlası imam hatip lisesi açarak, gençleri kendi siyasi emellerine alet ettiğini ileri sürdü. Son günlerde bu sorunun yeniden kaşındığını iddia eden Ulusoy, çözüm önerisi olarak şunları söyledi:
İmam Hatip okullarının ne maksatla açılacağı ve bu okulu bitirenlerin hangi görevi yapacağı yasada bellidir. İmam Hatip liseleri yasadaki yerine oturtulmalıdır ve alınan öğrenci sayısı ona göre belirlenmelidir. Meslek liseleri yeniden düzenlenmeli, okul imkanları arttırılmalı ve stajları gerçekçi bir şekilde yapılmalıdır. Yüksek öğretim Kurumu yeniden düzenlenmeli, demokratik bir yapıya kavuşturulmalı. Dershaneler kaldırılarak bunların eğitim kurumlarına dönüştürülmesi sağlanmalı. Parasız eğitim esas olmalıdır.
     Ulusoy, ülkede dindar insanların yarattığı bir sorun olmadığını belirterek, herkesin cumhuriyet sayesinde dini inançlarını rahatça yerine getirebildiğini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...