Sayfalar

4 Mart 2010 Perşembe

Kayseri Şeker Fabrikası 6 Ayrı Sektörde Yatırım Atağına Geçti

Kayseri Şeker Fabrikası, dün yapılan Olağanüstü Genel Kurul ile önümüzdeki aylar içerisinde hayata geçirmeyi planladığı dev yatırımlar için resmen kuruluş kararı aldı.
Dün sabah saatlerinde Kayseri Şeker Fabrikası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul'a, Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, şirketin ve iştiraklerin yönetim kurulu üyeleri ile şirketlerin idari personelleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurul'da bir konuşma yapan Şirket CEO'su Ayhan Teke, Kayseri Şeker Fabrikası'nın çiftçinin güveni ve desteği ile her geçen gün bir adım daha ilerlediğini belirterek, "Geçtiğimiz yıllarda Kayseri Şeker Fabrikası, dünyanın tercih ettiği bir şirket olarak, Suriye'deki şeker fabrikalarının modernizasyon ihalesini kazanmıştır. Girdiği ihalede dünya devi firmaları geride bırakarak aldığı bu modernizasyon işinden alnının akı ile ayrılan Kayseri Şeker Fabrikası, hala dünyanın dikkatle takip ettiği bir şirket olarak yoluna devam etmektedir. Bunun en güzel örneği Kazakistan'dan gelen bir heyetin, kendi ülkelerindeki şeker fabrikalarını atıl halden kurtarmamızı talep etmeleridir.
Bu konuda da şu an teknik heyetimiz Kazakistan'a giderek gerekli incelemeleri yapmaya hazırlanmaktadır. Ekonomik krize ve sektörde yaşanan onlarca soruna rağmen, istikrarlı büyümeyi kendisine hedef belirleyen Kayseri Şeker Fabrikası, büyük bir atılım ağı içerisine girerek, tarım sektörüne en yakın alt sektörlerde, büyük bir yatırım atağına girmiştir. Bu bağlamda daha önce yatırım kararını aldığımız ve şu an mevcut olan çiftlik ve sera üretim tesisleri birleştirilerek Pandoğa, Gaziantep'te bulunan Sentetik Dokuma tesisi ile Bisküvi, çikolata, sakız ve Jelibon tesisleri tek çatı altında birleştirilerek Pankent, akaryakıt ve taşımacılık şirketleri de birleştirilerek Panpet ismi hayata geçmeye hazırlanmaktadır. Ayrıca şirketin tüm imar ve yapı işlerini üstlenecek olan ve Panimar isimli yeni şirketimiz ile Kayseri Güneş Hastanesi'nin % 52 bölümünü de Kayseri Şeker Fabrikası çatısı altında birleştirme kararı aldık. Bu birleşmelerin gerçekleştirilmesi ve yeni iştiraklerin kurulmasına ve buralardan elde edilecek karlılık ile mevcut yatırımlarımızı güçlendirmeye daha da özen göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Yaptığı her yatırımı çiftçisi ve ülke ekonomisi adına önemle seçen Kayseri Şeker Fabrikası, yakın bir zaman sonunda Anadolu'nun ve Türkiye'nin en akılcı yatırım yapan şirketi olacaktır inancındayım. Bu konuda bize destek veren başta Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ve yönetim kurulu arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Gündemin en önemli maddesi olan "Şirketin faaliyet konularının artması nedeniyle yeni iş kolları ile ilgili olarak yeni şirketler kurmak, yönetim kuruluna yetki vermek ve satın alınan şirketleri genel kurulun bilgi ve onayına sunmak" maddesi ise oy birliği ile kabul edilirken, hayata geçirilecek olan yeni yatırımlar ve iş kolları da artık resmen hayat bulmuş oldu.
Türkiye'nin en çok konuşulacak markaları olacak olan Pankent, Pandoğa, Panpet, Panimar ve Kayseri Güneş Hastanesi ise yakın bir zaman sonunda yeni teknolojileri ile yeniden hayata geçirilerek, çiftçinin ve ülke ekonomisinin hizmetine sunulacak.
Gündemin "Dilek ve Temenniler" bölümünde bir konuşma yapan Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, Kayseri Şeker Fabrikası'nın çiftçisinin refahı adına aldığı sorumluluğu yerine getirmek için var güçleri ile mücadele ettiklerini belirterek, "Göreve gelmeden önceki yıllarda, Taş Bina ismi ile bilinen idare binasını daha önce hiç gelip görmemiştim. Bu bölgenin en büyük çiftçilerinden bir tanesi olmamıza rağmen bu fabrikanın birçok bölümünü ve yerini, burada görev aldıktan sonra öğrendim. O yıllardan bu yana attığımız her adımda ve yaptığımız her yatırımda ne denli büyüdüğümüzü bugün herkes rahatlıkla görebilir. Ve bundan dolayı vicdanen rahatım. Şimdi ise kurulacak ve kurulmuş olan tüm yeni projelerimizin ülkemize ve çiftçimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu yatırımlar ile hayata geçirmiş olduğumuz tüm şirketlerimiz, bir zamanlar hayali dahi kurulamayan düşlerin gerçeğe dönüşmüş halleridir. Bunu başarmış olmaktan da ayrıca bir gurur duyuyoruz. Özellikle çiftçimiz adına yapılan her yeni yatırım, bu ülke için yerine getirilmiş bir vatani görev haline gelmiştir. Bundan sonra yaptığımız tüm yatırımlarda çiftçimizin refahı ve gelişimine biraz daha önem göstereceğiz. Ayrıca Şirketimizin büyümesi ve gelişmesi için gerekli tüm adımları attık ve atmaya da devam edeceğiz. Gıda, ambalajlama, taşımacılık, imar ve sağlık sektöründe kuruluşuna müsaade aldığımız tüm yatırımlarımız emin olun ki yakın bir zaman sonunda Türkiye'nin övgüyle bahsettiği kurumlar haline gelecektir" şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...