Sayfalar

27 Mart 2010 Cumartesi

Sadık Yakut, yine partisiyle ters düştü

Taraf Gazetesi, aralarında AKP Kayseri Milletvekili Sadık Yakut’un da bulunduğu demokratik açılım ve Anayasa değişikliğine karşı çıkan yirmi milliyetçi milletvekilinin, rahatsızlıklarını bir bildiri ile Başbakan Erdoğan a ileteceğini iddia etti.

Kulislerde iddia edilen bildiriye imza atacak vekiller arasında, kısa süre önce AKP genel başkan yardımcılığı görevinden alınan Kürşat Tüzmen in yanı sıra Vahit Erdem, Murat Başesgioğlu, Zeki Özcan, Sadık Yakut, Yusuf Ziya İrbeç ve Alaaddin Büyükkaya nın adları geçiyor. TBMM başkan vekili Sadık Yakut daha öncede Irak’a asker gönderme tezkeresinde de olumsuz oy kullanmıştı.
         AKP içinde etkin bir milletvekili ise, bildiricilere kapıyı gösterdi: "Her dönem bu tür kişiler her partide çıkar. Bu girişimleri duydum. Şerefi olan partiden istifa ederek ayrılır."
            İçişleri Bakanı Beşir Atalay da 20 AKP li bildiri hazırlıyor şeklindeki haberin hatırlatılması üzerine Bunlar spekülatif şeyler. Parti grubumuz çok güçlüdür, kimse heveslenmesin. O konuda en küçük bir şey olacağını sanmıyorum dedi.
Anayasa değişiklik taslağı  meclise gelmeden çatlaklar başladı. Görünen o ki Başbakan Erdoğan’ın anayasayı vatandaşa getirmeden önce vekillerini ikna etmesi gerekiyor.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...