Sayfalar

27 Mart 2010 Cumartesi

Şevki Kulkuloğlu: "Anayasa değişikliği dayatmayla olmaz."

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu Harp-iş Sendikasını ziyaret etti. Kulkuloğlu, burada yaptığı konuşmada anayasa değişikliğinin dayatmayla değil, Herkesin özgür iradesini ortaya koyabileceği şekilde yapılması gerektiğini söyledi."

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu Harp-iş sendikasını ziyaret etti. Kulkuloğlu “Biz bu tür ziyaretleri çok önemsiyoruz. Sizlerin çalışmalarını da gıpta ile izliyor ve başarılarınızın devamını diliyorum dedi. Kulkuloğlu ayrıca anayasa değişikliği ile ilgilide açıklamalarda bulundu.
 CHP Anayasa değişikliğini en fazla isteyen ve destekleyen partilerden birisidir. Ama bunun bir dayatmayla, paket halinde değil, herkesin özgür iradesini ortaya koyabileceği bir şekilde yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bize göre ilk 4 madde kesinlikle değiştirilmemeli. Kişisel hak ve özgürlüklerin önünü açan her türlü maddedeki değişikliklerden yanayız. Özellikle memur kesimin toplu sözleşme hakkının verilip grev hakkının verilmemesi kabul edilir bir olay değildir. Diğer yandan dokunulmazlıkların acil bir şekilde kalkması gerekiyor. Çünkü Türkiye’deki iktidarlar, hele hele tek başına güçlü bir şekilde iktidara gelenler toplumun diğer kesimlerini yok sayarak, siyasi güçlerini kullanarak yandaş zengin etmek, devletin kaynaklarını yanlış kullanma gibi bir takım kişisel yanlışların içerisine giriyorlar. Dokunulmazlığın kalkması bu açıdan çok önemli. Bir millet açlıkla, sefaletle, geçim sıkıntısıyla, işsizlikle debelenirken aldığı maaş açlık sınırının altındayken bu milleti bir yere kadar oyalayabilirsiniz. Siyasetçiler sadece bu dünyada hesap vermeyi değil diğer tarafta hesap vermeyi de göz önüne alarak siyaset yapmalıdırlar. ” şeklinde konuştu.
            HARB-İŞ Sendikası Kayseri Şube Başkanı Ahmet Vekli’de  kulkuloğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vekli, “Türkiye’de bir yerlere seçilen insanlar seçilene kadar herkesin ölüsüne dirisine giderler ama seçildikten sonra ulaşılamaz olurlar. İnsanlar biraz bürokrasinin birazda işin getirdiği yoğunluktan dolayı dün kapısına gelen birisinin ertesi gün kapısına gidemez. Türkiye’de bunun aşılması lazım dedi.
 Vekli, Türkiye’de bütün çalışanların sayısı  %10’u bulmuyor.  sendikaların sayısı. Bu konuda en büyük sıkıntımız yasal bir düzenlemenin olmaması. Sendikalar yasasında köklü bir değişime gidilmesi lazım. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasının işlemeyen taraflarının ve insanlara zulüm eder taraflarının yeniden düzenlenmesi lazım” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...