Sayfalar

29 Nisan 2010 Perşembe

Ahmet Baldoktü YİBO’DAKİ TECAVÜZLE İLGİLİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI


Gesi mahallesinde 100 e yakın öğrencinin kaldığı Ahmet Baldöktü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu nda 2 yıl önce Fen Bilgisi Öğretmeni İ.K nın kız öğrencisini önce taciz ettiği, ardından tecavüz ettiği, kimliği belirlenemeyen bir kişinin okulun laboratuvarına koyduğu gizli kamera CD sinin Milli Eğitim Bakanlığına 2 ay önce gönderilmesiyle ortaya çıktı.
Görüntülerin ortaya çıkması üzerine okula gelen 2 bakanlık müfettişi 2 yıl önce meydana gelen taciz ve tecavüz iddialarını soruşturarak okulun Fen Bilgisi öğretmeni İ.K ile olayla ilgili olarak ilgisiz kaldıkları iddiasıyla Müdür N.S ve Müdür Yardımcısı R.E. yi açığa alarak, olayı bir rapor halinde Milli Eğitim Bakanlığına ve adli yönden de işlem yapılması için Cumhuriyet Savcılığına gönderdi. Söz konusu 17 yaşındaki öğrencinin ise 2 yıl önce YİBO dan mezun olduğu, ifadesi alınan öğrencinin halen bir lisede okuduğu belirlendi. 
 Cinsel tacizlerin ardından okulda kalan öğrencilerin psikolojilerinin bozulduğu ileri sürüldü. Yatakhanede kalırken, cinsel tacize maruz kalan ve aynı anda bol miktarda ilaç içerek intihara kalkışan 2 kız öğrencinin gizli saklı olarak Kayseri de özel bir hastanede tedavi altına alındığı iddia edildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...