Sayfalar

29 Nisan 2010 Perşembe

Yunan'ı Türkler kurtarırsa

Büyük bir mali kriz yaşayan Yunanistan, Alman basınında alay konusu oldu.
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ülkedeki mali dar boğazı aşmak için deyim yerindeyse çalmadık kapı bırakmadı. Fransa ve Almanya, borç vermek için ayak sürüyor, IMF ise "acı reçete" gösteriyor.
Hatta Almanya'da iktidarda bulunan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi ile koalisyon ortağı Hür Demokrat Partinin (FDP) bazı üyeleri, Yunanistan'a borçlarını ödeyebilmesi için "adalarını satmasını" bile önermişti.
Ülkenin içinde bulunduğu zor durumla ilgili olarak Alman Frankfurter Allgemeine gazetesi, "Yunanistan kurtulur mu?" sorusuna yanıt aradığı bir habere yer verdi.
Haberde sıradışı bir de karikatür de yer aldı. İki Alman turisti, Acropolis’in önünde konuşurken gösteren çizimde, Türkiye’nin Atina'nın simgesi Acropolis’i satın aldığına atıf yapılıyor. Türk bayrağı tarihi yapının tepesine dikilmiş ve adı da "Akrüpülüs" olarak değiştirilmiş. Turistler, "Gertrud, Türkler Yunanistan'ı kurtardığı için çok mutluyum, böylece paramız da cebimizde kaldı." diyor. Karikatür altı olarak ise "İyi haber: Yunanistan iflas etmekten kurtuldu" diye yazılmış.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...