Sayfalar

29 Nisan 2010 Perşembe

Üçüncü boyuttan Türkiye

Türk Hava Kurumu Türkiye'yi 2 bin 500 metre yükseklikten görüntüledi.
Türk Hava Kurumu (THK) Yüreğir Şubesi'nce, "3. Boyuttan Türkiye Manzaraları" adlı fotoğraf sergisi açılacak.
THK Yüreğir Şube Başkanı Şaban Baş, yaptığı açıklamada, serginin 5 Mayıs'ta Adana M1 Alışveriş Merkezi'nde açılacağını ve 10 Mayıs'a kadar gezilebileceğini belirtti.
Gökyüzünden ülkenin güzelliklerinin görülebileceği sergide; Türk Hava Kurumu Yamaç Paraşüt Pilotu Orhan Özgülbaş’ın 3 kişilik uçuş ekibi ile birlikte yerden 50 ile 2 bin 500 metre arasında değişen yüksekliklerden çektiği 9 bin 500 adet fotoğraftan seçilen 150 adedinin yer aldığını vurgulayan Baş, şunları kaydetti:
"Bu fotoğraflar için, üç yıl içinde toplam 76 bin kilometrelik mesafe kat edilerek, 24 il, 33 ilçe, 52 beldemiz havadan görüntülenmiştir. 210 saat havada kalınıp, 380 uçuş yapılmıştır. Bu çalışma geleceğin gençlerine havacılığı sevdirmek, ülkemizde hava sporlarını yaygınlaştırmak, ülkemizin tarihi, doğal, turistik güzelliklerini gözler önüne sermek ve ülke dışına taşıyarak turizme katkıda bulunmayı amaçlamaktadır."
İHA

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...