Sayfalar

29 Nisan 2010 Perşembe

Kayseri'de Avusturya fahri konsolosluğu kuruldu

Kayseri’ye Avusturya fahri konsolosluğu kurulması nedeniyle Grand Eras Erciyes Otel’de bir kokteyl verildi. Kokteylde konuşan Avusturya büyükelçisi Heidemaria Gürer konsolosluğun yararlı olacağına inandıklarını söyledi.

Grand Eras Erciyes’te verilen kokteyle Vali Mevlüt Bilici, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, Melikşah Üniversitesi Rektörü Reşit Özkanca, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş, Avusturya’nın Fahri Konsolosu Mehmet Eğlenceoğlu ve davetliler katıldı.

Avusturya nın Ankara Büyükelçisi Heidemaria Gürer, Avusturya Fahri Konsolosu olan Mehmet Eğlenceoğlu’na resmi belgeyi vermeden önce Avusturya Türkiye ilişkilerinin önemine değindi. Türkiye’de 6 konsolosluğu bulunan Avusturya’nın Anadolu’nun parlayan yıldızı Kayseri’ye de konsolosluk açmayı düşündüğünü ifade eden Gürer, bunda iki ülkenin cumhurbaşkanlarının da etkili olduğunu söyledi

Resmi Fahri konsolosluk belgesini alan Mehmet Eğlenceoğlu’da iki ülke arasındaki dostluğu geliştirmek için çalışmalar yapmaya gayret göstereceğini belirtti.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...