Sayfalar

29 Nisan 2010 Perşembe

Ve güzergah belli oldu

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a 3. Köprü güzergahını açıkladı.

Ulaştırma Bakan Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak 3. Köprü'nün güzergahını açıkladı. Yıldırım, kamulaştırma bedeli dahil 6 milyar dolara mal olacak köprünün Garipçe-Poyrazköy arasında inşa edileceğini söyledi.
Yıldırım şunları ekledi: "Sadece araç geçişi öngörülüyor ve uzunluğu 1275 metre olacak. Boğaz içerisinde açıklığı en fazla olan köprü olarak yerini alacak.
Köprü güzergahında kamulaştırılacak yerlerin yüzde 75'i kamuya ait. Köprü güzergahlarında yapılacak kamulaştırma bedeli yaklaşık 1.5 milyar dolar olarak hesaplandı. Dolayısıyla her hangi bir rant söz konusu değil."
GÜZERGAH
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. Boğaz Köprüsü geçişinin de dahil olduğu Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Garipçe ve Poyraz mevkisi arasında olduğunu bildirdi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul'unbatı sınırında, Kınalı mevkisinde TEM Otoyolu Kavşağı'ndan başlamakta, kömürocakları mevkisini kat etmekte, İstanbul Boğazı'nı ise 1275 metre ana açıklığı olan bir asma köprü ile geçmektedir" dedi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. Boğaz Köprüsü de dahil Kuzey Marmara Otoyolunun maliyetinin kamulaştırma bedelleri de dahil olmak üzere 6 milyar dolar civarında olacağını bildirdi.
Bakan Yıldırım'ın 3. köprü ve güzergahla ilgili verdiği ayrıntılar şöyle:
''Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul'un batı sınırından 41 derece enlem, 28 derece boylamındaki Kınalı mevkisinde TEM otoyolu kavşağında başlamakta. 41 derece enlem 28 derece boylamdan başlayan Kömür ocakları mevkisini katetmekte, İstanbul Boğazı'nı ise 41 derece enlem 29 derece boylamda 1275 ana açıklığı olan bir asma köprüyle geçmekte. Daha sonra 41 derece enlem 29 derece boylamdaki Paşaköy mevkisine ulaşarak, 40.8 derece enlem 29.4 derece boylamda Gebze civarında İzmir otoyolu ayrımına ulaşmaktadır. Kuzey Marmara Otoyolu, 40.7 derece enlem, 30 derece boylamla İzmit'in kuzeyini katederek Adapazarı'na yönelmektedir. 40.8 derece enlem, 30.3 derece boylamında Adapazarı'ndan Eski Adapazarı ile Yeni Adapazarı-Yeni Kent arasında geçen güzergah, 40.7 derece enlem, 30.6 derece boylamda Ak Yazı ile Hendek ilçe sınırları içerisinde TEM otoyolu ile buluşmaktadır.''

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...