Sayfalar

22 Nisan 2010 Perşembe

Baykal: Dünya çapında firmalar Türkiye'de rüşvet verdiklerini kabul ettiler, Türkiye'de kimsenin sesi çıkmıyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesine ilişkin, ''Fevkalade ciddi, dünya çapında firmalar Türkiye'de rüşvet verdiklerini kabul ettiler. Kendi ülkelerinde soruşturma açıldı. Türkiye'de kimsenin sesi çıkmıyor. Böyle bir şey olabilir mi?'' dedi.
Baykal, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde Ankara Bağımsız Milletvekili Mehmet Emrehan Halıcı ve Ankara müzisyenlerinin ''50 Yılın Rock Müziği'' konserine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
CHP Genel Başkanı Baykal, bir gazetecinin ''TBMM'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için verilen gensoru önergesinin, görüşmeleri yavaşlatmak için verildiği'' yönündeki görüşleri hatırlatması üzerine ''Aslında parlamentonun tıkanması söz konusu. Ama parlamentoyu tıkayan gensoru önergesi değil. Parlamentonunu hemen hemen iki haftasını başından sonuna tek başına tıkayan anayasa değişikliği dayatması. Bu AKP'nin projesi. Parlamentodaki diğer siyasi partilerin bu konudaki tutumu açık" cevabını verdi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...