Sayfalar

22 Nisan 2010 Perşembe

MUSTAFA ERASLAN: "TAVİZLE TERÖR ÇÖZÜLMEZ"


Türkiye’nin bir süredir ciddi manada gerginlik yaşadığını dile getiren MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eraslan, şöyle konuştu; “Hükümetin ”İyi şeyler olacak” diye başlattığı Kürt Açılımı projesi özellikle Habur’da yaşanan rezaletten sonra herkesin tansiyonunu daha da yükseltti. PKK’ya terör örgütü diyemeyen, kapatılan DTP’nin genel başkanı  Ahmet Türk’e Samsun’da atılan yumruk ülkemizi yeniden sıkıntıya soktu. Hiç kimsenin tasvip etmediği bu yumruktan sonra, başta BDP Genel Başkanı olmak üzere, bu partiye mensup Diyarbakır Belediye Başkanının ‘Ahmet Türk’e atılan yumruk tüm Kürt halkına atılan yumruktur’ yorumuyla ülkemiz bölücü örgüt ve yandaşları tarafından yeniden yangın yerine döndürülmek istenmiştir. Terör örgütü üyeleri ve yandaşları İstanbul başta, bir çok vilayette yasadışı gösteriler yapmış, bu gösterilerde Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu’nun bazı maddeleri ihlal edilmesine rağmen maalesef  güvenlik güçleri ve Hükümet, açılım politikasının bir parçası olsa gerek bunları görmezden gelmiştir. Bölücü örgüt bununla da yetinmemiş, adeta Türk Devleti ve Milleti’ne meydan okurcasına Samsun’da iki polisimizi şehit etmiştir. Diyarbakır Belediye Başkanı Ahmet Türk’e atılan yumruğu “Tüm Kürt halkına atılan yumruk olarak kabul ediyorsa” acaba o iki polisimize ve tüm şehitlerimize sıkılan kurşun kime sıkılmıştır? Samsun’da atılan yumruğa yüksek dozda tepki gösterenler şehitlere, dolayısıyla tüm Türk Milletine sıkılan kurşuna aynı dozda tepki göstermiş midir? Türk Milleti bir kez daha görmüştür ki terör taviz verilerek değil, kararlı bir duruş sergilenerek bitirilebilir.”
Açıklamasında Kartal şehitliğindeki saldırıya da değinen Mustafa Eraslan, “Şehidimizin cenaze töreninde Enerji Bakanı Sayın Taner Yıldız’a Kayseri’de  atılan yumruğu da esefle karşıladığımı ve kınadığımı belirtiyorum. Sayın Bakan’a geçmiş olsun dileklerimi iletirken, bazı çevrelerin bu çirkin saldırıyı bahane ederek, bir camiayı zan altında bırakacak gönderme ve değerlendirmeler yapmasını da hayretle ve üzüntü ile karşıladığımı belirtmek isterim. Hemşehrilerimin ve milletimizin birlik ve beraberliğini bozmadan sağduyu ile her türlü sorunun, sıkıntının üstesinden geleceğinden şüphem yok” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...