Sayfalar

9 Nisan 2010 Cuma

Baykal, Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerine katılmak için Brüksel Ziyaretini kısa tutacak

CHP lideri Deniz Baykal sürpriz bir karar aldı. Muhafazakâr kesime yönelik açılımlarıyla dikkat çeken CHP lideri bir atak daha gerçekleştirdi.

CHP lideri Deniz Baykal sürpriz bir karar aldı. Önümüzdeki hafta yapılacak Kutlu Doğum törenine katılarak bir konuşma yapacak.
Muhafazakâr kesime yönelik açılımlarıyla dikkat çeken CHP lideri, törene yetişebilmek için aynı gün Brüksel'deki programını da kısa tutacak. Baykal'ın, kurmaylarına, "Kutlu Doğum'a katılmayı çok istiyorum." dediği öğrenildi.
Geleneksel hale gelen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılış töreninin bu yıl sürpriz bir konuğu var: CHP Genel Başkanı Deniz Baykal. Törene ilk kez katılacak olan Baykal, bir de konuşma yapacak. Böylece, partisinin muhafazakar kesime yönelik başlattığı açılım zincirine önemli bir halka daha eklemiş olacak. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından AK Parti hakkında açılan kapatma davasının iddianamesinde 'suç' olarak nitelenmişti.
Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Kutlu Doğum Haftası ile Kur'an-ı Kerim'in indirilişinin 1400'üncü yılı etkinliklerini birlikte gerçekleştirecek. Törende Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okunacak. 2010'u 'Kur'an Yılı' ilan eden Diyanet, etkinliklere İstanbul Haliç Kongre Merkezi'ndeki açılış töreniyle başlayacak. 14 Nisan Çarşamba günü 19.30'da başlayacak törene önemli isimlerin katılması bekleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, tören için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'la birlikte tüm üst düzey siyasetçi, bürokrat ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine davetiye gönderdi. Törene katılmak istediğini belirten CHP lideri Deniz Baykal, bu nedenle pazartesi günü başlayacak olan Brüksel ziyaretini kısa tutmaya çalışacak.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...