Sayfalar

9 Nisan 2010 Cuma

Meral Akşener: "Türkiye fakirleşiyor.

MHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Meral Akşener partisinin İl Başkanlığı nda düzenlediği basın toplantısında gündemin sürekli açılımlarla meşgul edildiğini, işsizliğe, yoksulluğa bir çare bulunmadığını iddia etti.

İktidarın yaptığı açılımlardan bir sonuç alınamadığını, bir çok açılımın da Türkiye nin aleyhine sonuçlandığını ifade eden Meral Akşener, şunları söyledi:
İktidar önce Kıbrıs açılımı dedi. Annan planı kabul edildi. Sonuçta Kıbrıs Rum Kesimi AB ye alındı. Gelinen nokta Rumlar için kazanç, bizim için kayıp oldu.
İkinci adım Ermenistan la ilgili yapılan çalışmalar. Bir protokol imzalandı, ama bu protokol meclise getirilmedi. Sonuçta ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi nde Ermeni soykırım iddiaları kabul edildi. Avrupa da da patır patır soykırım kararları alınmaya başladı. Ne oldu, nur topu gibi bir ermeni sorunumuz oldu. Başbakan açıyor açılımları, fakat bir türlü bu açılımların sonu gelmiyor. Kürt açılımına milletimiz büyük bir direnç gösterince de açılımın adı oldu demokratik açılım. Tepkiler büyüyünce açılımın adı milli birlik beraberlik açılımı oldu.
Başbakan, Diyarbakır da yaptığı konuşmada Kürt meselesi vardır dedi. Bu Türkiye için bir makas değiştirme oldu.
Meral Akşener, ekonominin iyiye gitmediğini, işsizliğin sürekli arttığını da savunarak, Türkiye giderek fakirleşiyor. Halk fakirleşiyor” dedi.
Akşener, gazetecilerin Anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin soruları üzerine, Anayasa değişikliği için red oyu vereceklerini ve bu değişikliğin aceleye getirilmemesi gerektiğini açıkladıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:
CHP, üç maddenin ayrılması halinde evet oyu vereceğini açıkladı. AK Parti, içerisinde bazı milletvekillerinin fire vereceği söyleniyor. Ne kadar fire verilecek göreceğiz.
Anayasa değişikliğinde meclisin genel kanaatinin sorulması üzerine Akşener, benim gözlemlerim ve kişisel kanaatime göre BDP, Anayasa değişikliğine destek verecek gibi gözüküyor dedi. Akşener AKP’nin fire vereceğini bunu da BDP ile bertaraf edeceğini belirtti.
“80 anayasası dar bir elbisedir” diyen Meral Akşener anayasadan beklentilerini sıraladı. Akşener her seçim öncesi bir çatışma ve gruplaşma çıkarıldığını ve bunun topluma zarar verdiğini söyleyerek “Her tartışmanın sonu bizi birbirimizden ayırıyor” diye konuştu.
Basın toplantısının ardından parti il binasında bir konferans gerçekleştirildi. Kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Süleyman Korkmaz gündemin sürekle değiştiğini dile getirerek artık gerçek gündem yani ekonomiye dönülmesi gerektiğini söyledi. Kadınlara hitap eden Meral Akşener ise partili kadınlara hem gündeme ilişkin görüşlerini aktardı, hem de kadınların siyasetteki yeri konusuna değindi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Akşener daha sonra Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesini ziyaret etti. Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Ayşe Uzunlu artık erkeklerin elini kadınların üstünden çekmesi gerektiğini söyledi
İçişleri Eski Bakanı Meral Akşener daha sonra geçen hafta Hakkari’de şehit düşen ve Kartal Şehitliğine defnedilen Şehit Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır’ın evini ziyaret ederek ailesine taziyede bulundu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...