Sayfalar

9 Nisan 2010 Cuma

TBMM Başkan Vekili Meral Akşener'in katılımıyla MİMAR SİNAN ANILDI

Mimar Sinan 422. ölüm yıldönümü dolayısıyla Ağırnas kasabasında yapılan bir törenle anıldı.
Mimar Sinan’ı anma programı Mehter Takımının repertuarına yeni eklenen “Fikrimin İnci Gülü” parçası ile başladı.

Törene TBMM Başkan vekili, İçişleri Eski Bakanı ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Vali Yardımcısı Ali Yener Erçin, İl Genel Meclis Başkanı Sadettin Aydın, İl Müftüsü Şaban İşlek, Meteoroloji Bölge Müdürü Ziya Çolak, MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen ve Ağırnas halkı katıldı.
TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, belediye başkanı İsmail Mete tarafından samimi bir şekilde karşılandı.
Çocuklarla yakından ilgilenen Akşener yöre halkı ile kucaklaştı.
Programda ilk konuşmayı Ağırnas Belediye Başkanı İsmail Mete yaptı. Mete “Mimar Sinan’ın torunları olmaktan onur ve gurur duyuyoruz” dedi ve Mimar Sinan’ın eserlerini anlattı.
TBMM Başkan vekili Meral Akşener de “Kasabaya gelirken tüylerim diken diken oldu, çünkü buradan Mimar Sinan gibi bir deha çıkmıştır” dedi.
Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: Tüylerim diken diken oldu. Büyük bir heyecan içerisindeyim. Sebebi şu: Bu topraklar Koca Sinan ı yetiştirmiş, burada bulunan analar Koca Sinan ı doğurmuş, burada bulunan genç evlatlarımız, çocuklarımız yarının Koca Sinanları. Bu topraklar Türkiye yi Türkiye yapan bizi biz yapan, kültürümüzü hepimiz yapan ve hani bir mermeriz, mermeriz denilen o kavrama can veren, kan veren, ruh veren topraklar. Bu topraklarda bugüne kadar hissetmediğim heyecanı hissediyorum.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...