Sayfalar

30 Nisan 2010 Cuma

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'ndan 'Türkiye'de 100 bin kaçak Ermeni var' diyen Erdoğan'a soru önergesi...


CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'ndan 'Türkiye'de 100 bin kaçak Ermeni var' diyen Erdoğan'a soru önergesi...
 TÜRKİYE  BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ediyorum.
16 Mart Salı günü yaptığınız bir açıklamada ‘’Ülkemde, 170 bin Ermeni var;ve bunların 70 bini benim vatandaşımdır.Ama yüz binini biz ülkemizde şuanda idare ediyoruz.E ne yapacağım ben yarın gerekirse bu yüz binine hadi siz de memleketinize diyeceğim,bunu yapacağım.Niye? Benim vatandaşım değil bunlar.Ülkemde de tutmak zorunda da değilim.’’ Demiştiniz.
      Bu kapsamda;
1- Türkiye’ye 100.000 Türk vatandaşı olmayan Ermeni ne zaman ve hangi yollarla girmişlerdir? İçlerinde kaçak yollarla giren var mıdır?
2- Şayet kaçak olarak yani yasal olmayan yollarla giren varsa,bunlar kaç kişidir?
3- Şayet ülkemize kaçak girenler varsa  ülkemizde yaşayan başka ülke vatandaşlarından da kaçak girenler var mıdır? Şayet var ise hangi ülkelerden ve kaç kişidirler? Ne kadar zamandır ülkemizdedirler?
4- Nerede yada nerelerde yaşamaktadırlar?
5- Kaçak girenler kaçak olarak çalışmakta yada çalışmamakta mıdırlar? Şayet çalışıyorlarsa hangi sektörler de çalıştıkları tespit edilmiştir?
6- Devri iktidarınızda ülkemizde işsizlik oranlarının %9 %14’e çıkmasında bu konunun etkin ya da etkileri var mıdır?Şayet varsa, Türk vatandaşları arasında işsizliğin giderek arttığı bu günlerde tedbirler almayı düşünmekte misiniz?Bu tedbirler nelerdir?
7- Açıklamanızda ki tespitlerinize dayanarak sınır güvenliğimiz konusunda  yaşanan zafiyeti aşmak konusunda  tedbirler almayı düşünmekte misiniz?Bu tedbirler nelerdir?

   Dr. Mehmet Şevki KULKULOĞLU

   Kayseri Milletvekili

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...