Sayfalar

30 Nisan 2010 Cuma

İşte YGS' de şampiyonlar

YGS sonuçları açıklandı, şampiyon Konya ve İstanbul'dan çıktı.
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, YGS sonuçlarına ilişkin bilgi vermek amacıyla YÖK'te düzenlediği basın toplantısında 70 bin adayın sınavda 140 puanın altında kaldığını ve başarısız olduğunu açıkladı. YGS'de en başarılı iller Yalova, Kayseri, Aydın olarak açıklandı. En başarılı adaylar ise Ayşenur Şam ve Tülay Yolcu.

Prof. Yarımağan, 140 ve üzeri puan alan 1 milyon 403 bin adayın tercih yapma hakkı elde ettiğini belirterek, "69 adayın kopya çektiği tespit edilmiştir. Bu durumda adayın sınavı iptal edilmiyor. Sadece kopya çektiği test geçersiz sayılıyor." dedi.

En az bir puanı 180 olan ve LYS’ye girmeye hak kazanan öğrenci sayısı 1 milyon 233 bin 585 olarak açıklandı..
ŞAMPİYONLAR İSTANBUL VE KONYA'DAN

YGS'de en başarılı iller Yalova, Kayseri, Aydın olarak açıklandı. En başarılı adaylar ise Konya'dan Ayşenur Şam ve İstanbul'dan Tülay Yolcu.

KIZLAR, ERKEKLERİ SOLLADI

Sınava giren adayların yüzde 45'i kız, yüzde 55'i ise erkeklerden oluştu. Kız adaylar, 180 puanlık baraj başarısı göz önüne alındığında oran olarak erkekleri 8 puan geride bıraktı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...