Sayfalar

30 Nisan 2010 Cuma

Kayseri Klasik Oto Show 2010

Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından Dünya Ticaret Merkezi Fuar alanında düzenlenen etkinlikte, Kayseri'nin yanı sıra, İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Nevşehir'den gelen 120 klasik otomobil sergilendi.
Etkinliğin açılışında konuşan KTO Başkanı Hasan Ali Kilci, Türkiye'nin her tarafında özellikle metropol illerde yapılan benzer etkinliklerin, şehrin tanıtımı ve ekonomik getirisine katkısının çok büyük olduğunu kaydetti. Kilci, 'Kayseri'nin bu tür etkinliklerden mahrum olması kabul edilemezdi. Biz de Ticaret Odası olarak böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Klasik Ota Show'umuza ilgi hayli fazla oldu' dedi.
Kilci'nin konuşmasının ardından, 4 klasik otomobilin açık artırmayla satılacağı ve müzayedeye katılacakların yerlerini alması gerektiği duyurusu yapıldı. Müzayedeye 13 kişinin salonda, 1 kişinin de telefonla katılacağı duyuruldu. 1958 model Chavrolet İmpala 410 bin dolara, 1959 model Cabriolet 110 bin dolara, 1956 model Chavrolet klasik 470 bin dolara, 1934 model bir otomobil ise 1 milyon 120 bin dolara alıcı buldu. Müzayedeyi yöneten sunucu, satışların sonunda, müzayedenin bir şov olduğunu, gerçek satış yapılmadığını, etkinliğe bir renk katmak adına böyle bir organizasyon yaptıklarını bildirdi.
Otomobillerin tanıtımı, Osmanlı kıyafetleri giyen Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü öğrencilerinin eşliğinde yapıldı. Etkinlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan KTO Başkanı Hasan Ali Kilci, ekonominin iyiye gittiğini, ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın da ifade ettiği gibi 2010 yılının ikinci yarısından itibaren ekonominin düzlüğe çıkmasını ümit ettiklerini kaydetti. Kilci, 'Türkiye çok krizler yaşadı ve atlattı. Bu krizi de atlatacaktır. Ama bir Türk gibi düşünüp, bir Türk gibi yapacağız. Krizi aşacağımızdan hiç şüphemiz yok' diye

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...